NYHED

“Statsministeren spørger”: Information lader sig misbruge af Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen lancerer sin egen podcast kaldet "statsministeren spørger". Avisen Information lader sig misbruge til propaganda.
Statsministeren spørger - Information lader sig misbruge af Mette Frederiksen

Læs hele vores kritiske tema om de danske medier her. Du kan også se vores varedeklaration af journalister her.

Alle der følger med i dansk politik ved, at statsminister Mette Frederiksen ikke er den størst fan af kritiske spørgsmål, hun vil helst kun møde den svage danske presse, når hun indkalder til mikrofonholderi.

Så hvad gør dronningen af spin så for at sende hendes propaganda ukritisk ud til masserne? Hun laver selvfølgelig sin egen podcast serie kaldet “statsministeren spørger”. 

Man skulle ellers tro, at Socialdemokratiet havde nok i deres partiavis Netavisen Pio, der er finansieret af bl.a. skattemidler, som kun en af to partiaviser.

Statsministeren spørger

Facebook, som Mette Frederiksen selvfølgelig driver som privatperson (selv om hun flere gange er snuppet i at embedsværket hjælper til) skriver statsministeren bl.a. følgende:

I min podcast inviterer jeg hver uge en ny gæst ind til en samtale om et emne, der optager os begge. Ideen er, at der skal være tid til en ærlig snak om de dilemmaer, verden unægteligt rummer. Plads til at være enige, men også uenige

Mette Frederiksen

Det er alt sammen fine ord. Men kender man Mette Frederiksen bare en smule, så er det fine ord, og ikke andet. Serien af podcast episoder vil være rene propaganda udsendelser på niveau med noget Putin ville lave i Rusland. 

Man må forvente, at gæsterne vil blive medlemmer af den socialdemokratiske mafia, altså partisoldater, fagforeningsfolk og den slags røde kammerater.

Infomation mister den sidste troværdighed

Dog er gæsten i det første program lidt af en skræmmende overraskelse. For en chefredaktør fra et dansk medie har valgt at lade sig misbruge i Mette Frederiksens, regeringens og Socialdemokratiets spin.

Min første podcast. I morgen kommer det første afsnit. Det er en samtale med Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, om Vesten før og efter krigen i Ukraine. Og vi når også omkring klimakrisen, Indien og Europa.

Mette Frederiksen

Der er tale om Information’s chefredaktør Rune Lykkeberg, som har valgt at se stort på sin egen og sit fags troværdighed. 

Information er et medie, der får ca. 25.000.000 skattekroner om året i mediestøtte. Det tror Rune Lykkeberg og Information åbenbart er betaling for at agere skødehunde for den socialdemokratiske spinmaskine.

Der er ingen tvivl om at Information er et af de mest venstreorienterede medier i Danmark, noget der ikke siger så lidt. Men at man vil miste sin egen troværdighed på den måde, er dog alligevel ganske grotesk.

I den første episode, med Informations chefredaktør som gæst, siger Mette Frederiksen, at hun og Rune Lykkeberg tidligere har mødtes for at snakke om “danske medier og den demokratiske samtale”. Men det møde har Informeren ikke beskrevet, hvorfor ikke?

Men en ting er sikkert, Information skal nok ikke forvente en politianmeldelse fra statsministeren. For man anmelder vel ikke gode venner af huset?

Fremover når Information skal dække Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, f.eks, i en kommende valgkamp, så vil avisen ingen troværdighed have.

Kan man stole på danske medier?

For kan man stole på en avis, en chefredaktør, som gerne lader sig hidkalde af statsministeren, som ingen dømmekraft har, som lader sig misbruge til spin?

Nej, man kan ikke stole på journalister og medier, der tror, at de skal være på god fod med politikere, journalister og medier som tror de skal komme springende til mikrofonholderi, når statsministeren kalder.

Det er devsærre ikke første gang, vi har set, hvordan danske journalister og medier lader sig styre og manipulere af Mette Frederiksen. Vi har endda set, hvordan en chefredaktør har kritiseret kritiske spørgsmål til statsministeren.

En ting er sikkert. Med lanceringen af propaganda podcasten “statsministeren spørger”, så må valget være tæt på.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ