NYHED

Inger Støjberg formand for Dansk Folkeparti?

Dansk Folkeparti skal have ny formand. Spørgsmålet er, om det kan blive Inger Støjberg. Er hun overhovedet interesseret?
Inger Støjberg formand for Dansk Folkeparti?

OPDATERET 27/11/2021 kl. 19.15: Det går nogen gange hurtigt i dansk politik. Morten Messerschmidt har her til aften meddelt, at han stiller op  som formandskandidat. Og som næstformand vil han have  Peter Kofod, Dansk Folkeparti’s medlem af Europaparlamentet.

Efter et historisk ringe kommunalvalg valgte Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at trække sig som formand for partiet. 

En resultat der nok hænger sammen med Kristian Thulesen Dahls naivitet, da han legitimerede Socialdemokratiets migrantbedrag før valget, da han gik i seng med Mette Frederiksen.

Hænger sammen med, at partiet, trods lovning på det modsatte, ikke ville gå med i en regering og tage ansvar, da muligheden bød sig ved den historiske store fremgang ved folketingsvalget i 2015.

Og ikke mindst at der er kommet kamp om stemmerne, når det gælder kampen for Danmarks suverænitet, kultur og værdier.
Nye Borgerlige har helt sikkert støvsuget mange af de faldne DF stemmer og medlemmer til sig.

Hvem skal være formand?

Nu er så spørgsmålet, hvem skal være kommende formand for Dansk Folkeparti?
Er der overhovedet nogen der tør sætte sig i spidsen for noget, der er få diskussioner fra at udvikle sig til et nyt Fremskridtspartiet?
Mange har peget på Morten Messerschmidt som formand for det kriseramte parti, men spørgsmålet er, hvor interesseret Messerschmidt selv er i posten.

Han har i kraft af dramatiske begivenheder i privatlivet fået andre ting at tænke på.

I TV 2 News programmet “Lippert”, hvor værten er endnu en skandaleramt socialdemokrat, siger Messerschmidt selv følgende:

Hvis Inger Støjberg gerne vil være formand for Dansk Folkeparti, så tror jeg allerede nu her i aften, at jeg kan sige, at så vil jeg klappe i mine små hænder. Så stiller jeg ikke op

Morten Messerschmidt
Mange hos Dansk Folkeparti, bl.a. DF’s stifter Pia Kjærsgaard, ser gerne, at Inger Støjberg, der snart får afgjort sin rigsretsag, bliver kommende formand for partiet.
Men spørgsmålet er, om Inger Støjberg, der flere gange har givet udtryk for sine stærke borgerlig liberale holdninger, kan finde sin plads i et parti, hvor den økonomiske politik flere gange har stemt overens med de røde partier på den yderste venstrefløj?

Borgerlig eller Socialdemokrat?

F.eks. har Støjberg udtalt følgende om sine holdninger:

der tør at fortælle de sværere sandheder, og som tør at være med til at træffe nogle af de svære valg. Og der tænker jeg selvfølgelig på reformer. Vi skal turde at træffe nogle upopulære valg og stå på mål for dem

Inger Støjberg
Når der i dag i dansk politik tales reformer, der på kort sigt kan gøre lidt ondt, men på længere sigt kan forbedre velfærden, så plejer Dansk Folkeparti at løbe bort.
Da Dansk Folkeparti blev stiftet havde de i deres partiprogram en helt anden holdning til den økonomiske politik. En holdning der mere flugtede med de borgerlige partier.
F.eks. stod der i 1997 følgende i deres partiprogram:

De offentlige udgifter skal gøres væsentligt mindre. Og øgede offentlige indtægter som følge af konjunkturgevinster skal øremærkes til henholdsvis skattelettelser og gældsafdrag

Dansk Folkeparti partiprogram 1997

Hvis Dansk Folkeparti kan bevæge sig tilbage til den politik, partiet blev stiftet på, så kan Støjberg være en mulig formand.

For der er ikke penge, der mangler, det er sund fornuft og respekt for borgerne og ikke mindst borgernes skattepenge. Det kan du læse mere om her.

Støjbergs valg

Hvis Dansk Folkeparti ikke er villig til at ændre på politikken, så tror vi ikke her på Danmarks Fremtid, at Støjberg vil være interesseret.

Hun er en kvinde, der står fast på sine værdier og ikke mindst sine borgerlige liberale holdninger.

Men i sidste ende afgøres hele debatten om et muligt formandsskab for Dansk Folkeparti af Støjberg selv.

Vil hun, så kan hun blive formand for partiet stort set med det samme. Men vil hun, når det kommer til stykket?
For der afventer en spændende afgørelse i rigsretten. Skulle det utænkelig ske, at det bliver en politisk dom, ikke en dom der er værdig for en retsstat, at Støjberg bliver dømt, så tror vi, at hun siger nej.
Så tror vi, at hun har fået nok af hykleriet og dobbeltmoralen i dansk politik.
Vi har brug for Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i Dansk Politik. Men for at Dansk Folkeparti kan komme stærkt tilbage, så kræver det, at de får styr på butikken.

Det kræver, at de får en stærk formand, der får partiet tilbage til det politiske program, man havde i starten.

Deltag i debatten på Facebook og Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her.

Støt os via MobilePay box25487 og støt den daglige drift af Danmarks Fremtid.

LÆS OGSÅ