NYHED

Inger Støjberg’s københavnske saloner bekræftet

Efter at Inger Støjberg brugte udtrykket "københavnske saloner", er hun blevet hånet af den københavnske mafia. Men her er beviset på, at salonerne findes.
Inger Støjbergs københavnske saloner bekræftet - Jarl Cordua - Jesper Olsen - Danmarksdemokrraterne
Efter at Inger Støjberg første gang brugte udtrykket “Københavnske saloner” om noget af det, hun med hendes nye parti Danmarksdemokraterne gerne vil være med til at bekæmpe og skabe modvægt til, har kommentatorer, journalister og politikere nærmest stået i kø for at latterliggøre udtrykket og ikke mindst Inger Støjberg.
Tag for eksempel Lisbeth Knudsen, der er nuværende  seniorrådgiver for Mandag Morgen, en tænketank som vi netop har afsløret i at lave manipuleret propaganda for Socialdemokratiet.
I en længere ganske kritisk kommentar på Altinget.dk skriver Lisbeth Knudsen blandt andet følgende:

Krydret med floskler om afskaffelse af ”fedtlag i den offentlige sektor”, og for mange beslutninger, der tages i ”salonerne i København”. Det er simpelthen så banalt populistisk.

Lisbeth Knudsen, senior rådgiver Mandag Morgen
At Lisbeth Knudsen selv i flere årtier har været en del af det elitære København, med flere topposter i medierne, og tæt tilknytning til Socialdemokratiet, har nok farvet hendes holdning en smule til Inger Støjberg’s udtalelser.

Københavnske saloner

Men hvad betyder begrebet de “københavnske saloner” egentlig? Hvad vi kan finde frem til, ud fra diverse interviews, så mener Ingen Støjberg den lukkede bobbel af politikere, kommentatorer, journalister, medier og eksperter, der alle opholder sig i og omkring København.

Boblen af personer som kommer i de samme elitære kredse langt væk fra den almindelige dansker, og som sjældent bevæger sig over i det jyske, med mindre de skal på ferie eller besøge fjerne slægtninge.

Københavnsk salon på Twitter

Nu kan vi så bekræfte, at der faktisk eksisterer minimum en københavnsk salon, og vi fandt den på Twitter af alle steder.

Denne lille københavnske salon består som minimum af mediet Information, kommentatoren Jarl Cordua og eksperten Jesper Olsen. I en udveksling på Twitter bekræfter de hinanden i, at Inger Støjberg i hvert fald ikke er værdig som minister i en borgerlig regering.

Men hvorfor er det netop den Twitter udveksling vi kalder for en “københavnsk salon”?
Vi gør det blandt andet ud fra den bobbel, som vi nævnte i definationen tidligere. En bobbel som de involverede i debatten tydeligvis lever i. En bobbel som Jesper Olsen selv afslører. For som han skriver, så kender han ikke nogen uden for de politiske partier, der synes det er en god ide, at Inger Støjberg bliver minister.
Vi kan fortælle Jesper Olsen, Jarl Cordua og Information, at der findes mange mennesker ude i det danske land, der ikke er medlem af et parti, som synes, det vil være en god ide at gøre Inger Støjberg til minister, ja mange ser hende endda gerne som statsminister. Men igen, det kræver selvfølgelig, at man bevæger sig væk fra det lukkede elitære miljø, sin egen lille bobbel.

Medlemmerne af salonen

Vi kalder også Twitter udvekslingen for en “københavnsk salon” fordi “persongalleriet” bag netop består af en kommentator, en ekspert og et medie, alle med placering i netop København:
Jesper Olsen bliver blandt andet, i sin egenskab af at være ekstern lektor i offentlig ret, brugt i forbindelse med mediernes dækning af offentlighedsloven. Han er desuden formand for interesseorganisationen “Transparency International Denmark”. Han angiver på Twitter sin bopæl til at være København.
Jarl Cordua er radiovært og kommentator, med en fortid i Venstre, hvor han blandt andet har været medlem af forretningsudvalget i Venstre København. Han er bosiddende i Hellerup, som er en del af storkøbenhavn.
Information, avisen som Jarl Cordua henviser til, er et stærkt venstreorienteret politisk korrekt medie med hovedsæde i København. Bl.a. har de tidligere haft journalisten, kommentatoren og socialdemokraten David Trads ansat som chefredaktør. Han er mest kendt for at bruge netop forsiden af Information til at hænge en uskyldig politisk modstander ud som nazist.
En kort lille Twitter udveksling mellem personer, som absolut ikke bryder sig om Inger Støjberg, ender altså ud med at bekræfte de selvsamme “københavnske saloner”, som Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne gerne vil være modvægt til.
Og Twitter udvekslingen fortæller også, at det er de samme personer, som latterliggjorde udtrykket, som rent faktisk er medlemmer af de “københavnske saloner”.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ