NYHED

Forsvarsminister Morten Bødskov’s bedrag om træning af Ukraines forsvar

Ja-sidens manipulationer forsætter. Forsvarsminister Morten Bødskov forsøger nu, at bilde danskerne ind, at vi ikke kan træne Ukrainske soldater.
Forsvarsminister Morten Bødskov bedrag om træning af Ukraines forsvar

I går kunne vi fortælle historien om ja-sidens forsøg på at bedrage vælgerne med en manipulation omkring cyber-samarbejde I EU. Godt hjulet af de danske medier.

I dag kan vi så afsløre, at forsvarsminister Morten Bødskov manipulerer, når det gælder træning af Ukrainske soldater.

Den beskidte valgkamp fra ja-siden forsætter op til afstemningen om afskaffelse af det danske forsvarsforbehold i EU

Danmark og andre lande kan hjælpe Ukraine på mange måder i forbindelse med Ruslands kujonagtige angreb på Ukraine.  Våbenleverancer og sanktioner mod Rusland er allerede en del af hjælpen.

Træning af Ukrainske soldater

Men også træning af det ukrainske forsvar er en vigtig del af den samlede pakke.

Det er Forsvarsminister Morten Bødskov i dag ude at kommentere på, bl.a. via et indlæg i Jyllands-Posten med titlen “Bødskov: Danmark må stå udenfor hvis EU vil træne ukrainske soldater”

Og hvis en sådan træningsaktivitet organiseres i EU, så er konsekvenserne af forbeholdet skåret helt ud i pap: Så kan Danmark ikke deltage

Morten Bødskov

Men den socialdemokratiske forsvarsminister manipulerer, og det ved han udemærket godt selv. Ellers kunne han sådan set bare have snakket med hans partikollega, tidligere forsvarsminister Trine Bramsen.

For det tager ikke lang tid at finde ud af, at Danmark faktisk allerede deltager i træningen af det Ukrainske militær. 

Der er allerede lagt op til, at forsvarsministeriet og udenrigsministeriet støtter kapacitetsopbygning, stabileringsindsatser og reform af det ukrainske forsvar i perioden 2022-2025.

Derfor styrker vi nu vores danske bidrag til Ukraines reformer af sikkerhedsstyrkerne. Og vi styrker bidraget til Ukraines militære uddannelsessystem og hjælpen til at løfte ukrainsk militært personel til NATO-standarder.

Trine Bramsen, Tidligre forsvarsminister

Oversat til dansk: Danmark hjælper allerede Ukraine med at få et tidsvarende forsvar, og dermed også træning.

Rent faktisk så står det direkte på forsvarsministeriets egen hjemmeside, at Danmark siden 2016 har hjulpet Ukraine træningen af ukrainske soldater.

Danmark har siden 2016 bidraget til forsvarsreformer i Ukraine og træningen af ukrainske soldater.

Forsvarsministeriet

Hvorfor skal det lige præcis være EU, der skal stå for træningen?  Ja-siden er igen afsløret i deres bedrag, løgne og manipulationer.

Mindre EU, mere NATO. Sådan sikrer vi freden i Danmark, Europa og Vesten.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ