NYHED

Socialdemokratiet: vores magtmisbrug er helt normalt

Skatteminister Jeppe Bruus kalder nu regeringens magtmisbrug for helt normalt. Socialdemokratiet's ødelæggelse af demokratiet fortsætter.
Socialdemokratiet - vores magtmisbrug er helt normalt - Jeppe Bruus - Mette Frederiksen
Torsdag meddelte Medarbejder- og Kompetencestyrelsen på et pressemøde, at de havde rådgivet statsminister Mette Frederiksen til at give hendes departementchef Barbara Bertelsen en advarsel.
Barbara Bertelsen skulle ikke hjemsendes på trods af en uhørt hård kritik fra minkkommissionen, som i deres rapport skrev følgende:

har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet

Minkkommissionen om Barbara Bertelsen
Minkkommissionen skrev direkte, at der var grundlag for at drage Barbara Bertelsen til ansvar for hendes medvirken i en af danmarkshistoriens største politiske skandaler. Det slipper hun nu får med en sølle advarsel.
En skriftlig advarsel som endda indeholder endnu en af statsminister Mette Frederiksen mange løgne. Det kan du læse mere om her.
Indstillingen om ikke at hjemsende eller fyre Barbara Bertelsen kommer fra den samme Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som har Barbara Bertelsen som chef. Når noget stinker langt væk af magtmisbrug og vennetjenester, så er der nok noget om det.
Embedsmænd beskytter embedsmænd. Og hvis de ikke gør, så skal den socialdemokratiske regering nok sørge for, at de kommer til det.

Uafhængig afgørelse?

Når en embedsmand slipper med en sølle advarsel for noget som en kommission mener burde have langt hårdere konsekvenser, så rejser der sig naturligvis en vis mistanke om magtmisbrug.
Flere borgerlige var ude med ganske kraftige beskyldninger vendt mod hele forløbet, embedsmænd som Barbara Bertelsen. For eksempel skrev Liberal Alliance’s Alex Vanopslagh følgende på Twitter:
Hæren af socialdemokratiske partisoldater og komiske Ali’er gik som ventet til modangreb på kritikken om manglende uafhængighed. Blandt andet skrev miljøminister Lea Wermelin følgende på Twitter, som et modsvar til Liberal Alliance’s Ole Birk Olesen:
Men at Medarbejder- og kompetencestyrelsen skulle være uafhængig af politikerne, ministrene, er rent ud sagt noget vitterligt vås. Det er ikke vores ord, men udtalt af Jørgen Grønnegaard Christensen, der er professor emeritus ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet.

Jeg kan give et meget klart svar. Medmindre lovgivningen statuerer en eller anden form for uafhængighed, så er en styrelse fuldt ud undergivet ministerstyre. Det vil sige, at ministeren kan blande sig i alle sager og træffe afgørelser. Så det er ikke korrekt, hvad hun skriver.

Peter Munk Christiansen, professor i statskundskab
Berlingske har talt med to af landets førende eksperter inden for statskundskab, og begge er enige i, at styrelserne ikke er uafhængige. Peter Munk Christiansen, der er professor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, udtaler desuden, at en minister til enhver tid kan blande sig i alle afgørelser og sager.

Magtmisbrug helt normalt

Og søndag kunne Politiken så fortælle, at der rent faktisk har været indblanding i Medarbejder- og kompetencestyrelsens afgørelser omkring de 10 embedsmænd, der har været involveret i skandalen.
Den socialdemokratiske skatteminister Jeppe Bruus’s øverste embedsmand, departementchef. Jens Brøchner, sad nemlig med i den såkaldte uafhængige styrelses møder.
Når man tænker på, hvor politisk statsministeriets såkaldte neutrale embedsmand, departementchef Barbara Bertelsen, netop har reageret under hele minkskandalen, så er det meget nærliggende at mistænke skatteministeriets departementchef for det samme. At Jens Brøchner har ville gennemtrumfe regeringens krav, ikke retfærdighed og konsekvenser.
Og så skal man huske på , at det er Barbara Bertelsen, der som øverste chef i statsministeriet, er med til at fastsætte løn og bonus for departementchef Jens Brøchner i skatteministeriet. Altså samme Jens Brøchner der var med til møderne, hvor Medarbejder- og kompetencestyrelsen stort set frikendte Barbara Bertelsen.
Efter Politikens afsløringer, gik skatteminister Jeppe Bruus straks til angreb på ikke bare Politiken, men også Venstre. Tweets som du kan se herover.
Men i hans angreb på Politiken og Venstre kommer Jeppe Bruus til at afsløre Socialdemokratiets magtarrogance, og ikke mindst deres syn på, hvordan et demokrati skal fungere.
At jeppe Bruus kalder regeringens indblanding, i det de selv kalder uafhængige styrelsers afgørelser, helt normalt, afslører en magtarrogance og ligegyldighed over for retsstaten og demokratiet, som kun Socialdemokratiet kan præstere.

Hvad har Barbara på Mette?

Først påstår Socialdemokratiet, at styrelser som Medarbejder- og kompetencestyrelsen er uafhængige. Derefter påstår regeringspartiet, at indblanding i styrelsens afgørelser er helt normalt. Som altid giver Socialdemokratiets udtalelser ikke mening.
Ikke nok med at den øverste embedsmand i en af danmarkshistoriens største skandaler, minkskandalen, slipper med en advarsel. Så er der sandsynligvis tale om, at hun slipper på grund af endnu en omgang magtmisbrug fra Socialdemokratiet. Magtmisbrug som regeringen endda kalder helt normalt.
Vi må igen stille det helt grundlæggende spørgsmål: hvad er det Barbara Bertelsen har på Mette Frederiksen, siden statsministeriets departementchef, modsat andre embedsmænd i skandalen, kan få lov til at slippe uden alvorlige og seriøse konsekvenser?
Lad os nu får det valg. Vi skal have afskaffet Mette Frederiksens bananrepublik, have det danske demokrati tilbage. Det får vi kun ved at stemme på borgerlige, borgerlige der vil Danmark.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ