NYHED

Professor forsvarer Mette Frederiksen: udpeget og aflønnet af regeringen

Opdateret 8. november 2022: tre professorer frikender i rapport Mette Frederiksen for minkskandalen. Den ene professor er udpeget af regeringen.
Professor frikender Mette Frederiksen - Udpeget af regeringen - Minkskandalen - Valget er dit - Folketingsvalg 2022
Opdateret 21. august 2022: dette indlæg er blevet opdateret med udtalelser fra professor Jørn Vestergaard. Desuden har vi vedhæftet dokumentation på, at professoren er udpeget af en socialdemokratisk minister i den nuværende regering.
Opdateret 8. november 2022: Flere medier skriver her til aften, at tre professorer har gennemgået minksagen og frikender Mette Frederiksen i minkskandalen. Den ene af professorerne er Jørn Vestergaard, som vi tidligere har afsløret ikke er så uvildig og uafhængig, som han påstår.
Hvis man har skulle tro flere medier og journalister, så har ingen eksperter været ude at anbefale, at statsminister Mette Frederiksen skulle for en rigsret i forbindelse med en af danmarkshistoriens største politiske skandaler, minkskandalen.
Det er selvfølgelig ikke korrekt og endnu en vinkling fra mediernes side. Noget vi her på Danmarks Fremtid kunne dokumentere allerede i juli måned.
Og i dag i Berlingske kan man så læse, at også juraprofessor Lasse Lund Madsen mener, at der grundlag for en rigsretssag mod Mette Frederiksen:

Sad jeg med sagen nu, ville jeg hælde til en domfældelse

Lasse Lund Madsen, juraprofessor
Det dokumenterer, at hvis medierne dropper vinklingen, så kan man, som læser, få en langt mere nuanceret debat om en eventuel rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen.

Eksperter er uenige

Professor Jørn Vestergaard, der flere gange har været ude at forsvare Mette Frederiksen, flere gange har udtalt, at der ikke er grundlag for en rigsretssag mod statsministeren, går i samme artikel til modangreb på Lasse Lund Madsen’s argumenter:

Det er påfaldende, at det ikke har gjort indtryk på Lasse Lund Madsen, at seks andre juraprofessorer samt flere ansete juridiske praktikere er enige om, at der ikke i Minkkommissionens redegørelse er grundlag for tiltale mod statsministeren for grov uagtsom overtrædelse af ministeransvarlighedsloven

Jørn Vestergaard, Professor
Jørn Vestergaard giver desuden udtryk for, at det er Lasse Lund Madsen’s personlige holdninger, der spiller ind, når han ønsker en rigsretssag mod Mette Frederiksen.

Mettes stik-i-rend-dreng

Men måske Jørn Vestergaard skal passe på med at beskylde andre for at være farvet. For det tager ikke mange sekunder at finde ud af, at han tidligere på året er blevet udpeget af Mette Frederiksens regering til at sidde i et udvalg kaldet “Udvalget til afdækning af forholdet mellem strafniveauer og strafferammer“.
Og som medlem af et offentligt udvalg, så bliver man ikke kun betalt med en kop kaffe og et stykke højtbelagt smørrebrød.
Jørn Vestergaard gør ikke selv opmærksom på hans inhabilitet. Det samme er tilfældet med medierne.
Da vi konfronterer Jørn Vestergaard med hans forbindelser til regeringen, kommer han med denne kommentar:

Du har ganske ret i, at jeg er medlem af udvalget vedrørende forholdet mellem strafferammer og strafudmåling. Derimod har du ikke ret i, at jeg arbejder for regeringen. Udvalget er nedsat efter aftale mellem et bredt flertal af politiske partier

Jørn Vestergaard, Professor
Jørn Vestergaard er udpeget af tidligere justitsminister Nick Hækkerup i Mette Frederiksens regering. Noget Jørn Vestergaard sådan set selv har bekræftet på Twitter:
Han sidder i et udvalg, der skal rådgive justitsministeriet, og dermed justitsministeren. Altså justitsministeren fra den selvsamme regering, som han rejser rundt og forsvarer i medierne.
Jørgen Vestergaard forsvarer sig desuden med, at oplysninger om hans udvalgsarbejde står på hans hjemmeside. Det er et forsvar der hurtigt smuldrer. For det handler om at varedeklarere eksperter i de medier, som benytter dem.

I øvrigt står der højt og tydeligt på min hjemmeside, at jeg er medlem af udvalget.

Jørn Vestergaard, Professor
Det handler om, at Jørn Vestergaard selv skal gøre opmærksom på hans arbejde for justitsministeriet i alle de tilfælde, hvor han forsvarer Mette Frederiksen og regeringen.
Det er ganske enkelt en politisk og mediemæssig skandale, at en professor, der er udpeget og lønnet af Mette Frederiksens egen regering, bruges af medierne til at forsvare statsministeren.

Advokatundersøgelse

Debatten viser desuden med tydelighed, at de eksperter og professorer, som medierne bruger dagligt, ikke er uafhængige sandhedsorakler.  Som journalister, lader eksperter og professorer sig også farve af egne politiske holdninger. Farvet af de tilbud, de bliver stillet.
Der er blandt andet derfor, at vi har brug for en advokatundersøgelse. Og den eneste mulighed for, at det kommer til at ske, er ved at sætte sit kryds ved et parti i den borgerlige blok, helst så langt ude til højre som muligt.
Det er på tide, at socialdemokrater som Mette frederiksen lærer, at loven også gælder for dem.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ