Danmarks Fremtid
NYHED

B.T. journalist Peter Astrup medlem af Moderaterne gruppe

Peter Astrup, der dækker dansk politik for BT, er medlem af partiet Moderaternes Facebook gruppe, hvor han deltager og blander sig i debatten.
BT journalist Peter Astrup medlem af Moderaterne gruppe

Jeg kan her til aften fortælle, at journalist Peter Astrup, der er ansat hos mediet B.T. til at dække dansk politik, er medlem af partiets Moderaternes debat gruppe på Facebook. 

Indlægget er opdateret med kommentar fra journalist Peter Astrup.
Se nederst i indlægget.

Her blander Peter Astrup sig i debatten om Moderaternes Jon Stephensen, der i øjeblikket med rette er i mediernes fokus på grund af påstået dokumentfalsk, løgne og dårlig behandling af mennesker. Påstået, da der endnu ikke er faldet dom.

At en journalist, tilmed en journalist der dækker dansk politik, går aktivt ind og deltager i debatten hos et politisk parti, her Moderaterne, er et problem på flere måder.

For det første kan journalisten påvirke en aktuel politisk debat, måske skubbe debatten i en retning som passer ind i hans egen og hans arbejdsplads dækning.

For det andet så skaber det mistanke om, at Peter Astrup som journalist ikke forstår at holde egne – politiske – holdninger ude af sit daglige arbejde som journalist.

Stå frem som journalist

Desuden så giver Peter Astrup sig heller ikke til kende som journalist i de kommentarer han ‘bidrager’ med i Moderaternes debatgruppe på Facebook. Han skjuler sit daglige arbejde som journalist for de andre, der deltager i debatten.

Det er særligt et problem, når han bruger sin tid i debatten på at forsvare journalisters og medier’s dækning af Moderaternes Jon Stephensen.

At journalister melder sig ind i politiske grupper for at søge historier, finde personer de kan interviewe, er ikke et problem. Det er deres job. Så længe de står åbne frem og præsenterer sig selv og ikke blander sig i debatten. 

Det drejer sig om varedeklaration fra journalisternes side. Noget journalister selv forlanger af blandt andre politikere.

Barnlig opførsel og manglende troværdighed

Jeg har før skrevet om Peter Astrup. Blandt andet da han forsvarede Enhedslisten’s pro russiske kommentarer i forbindelse med Putin’s invasion af Ukraine.

Som man læse i det tidligere indlæg, så opfører Peter Astrup sig som et lille barn, når han bliver konfronteret. Noget han har bevist over flere omgange. Det kan du læse mere om her.

Journalisters troværdighed er stort set ikke eksisterende. De har en troværdighed på niveau med politikere og bilforhandlere. Journalisterne forstår ikke selv den manglende troværdighed. 

Vi er mange, der ikke forstår, at journalister, som jo er kloge mennesker trods alt, ikke selv kan se, hvor meget de skader deres eget fag.

Dette er ikke et forsvar for Moderaterne og Jon Stephensen, et parti og en politiker som er definitionen på hykleri og dobbeltmoral. Indlægget er udelukkende en kritik af journalisters og mediers ageren.

Jeg har været ganske stor kritiker af Lars Løkke Rasmussens nye beskæftigelsesprojekt. Det kan du læse mere om her.

Opdateret med kommentar fra Peter Astrup

Efter at jeg lagde dette indlæg op, har Peter Astrup henvendt sig. Og som forventet kan han ikke se problemet, se at hans ageren skader hans arbejdsplads og journalistfaget.

Og som forventet så reagerer han, som journalist på kritik, med hans sædvanlige barnlige attitude. Jeg takker Peter Astrup for at dokumentere, hvad jeg skrev i indlægget.

At Peter Astrup selv indrømmer, at han er medlem af flere andre grupper, hvor man må formode han også deltager i debatten, er et underligt forsvar, der viser, at han overhovedet ikke har forstået problematikken.

Og ganske komisk så belærer journalisten Peter Astrup, der skjuler sit job som journalist i debatter hos politiske partier,  mig om god presseetik. 

Jeg har ikke henvendt mig til Peter Astrup før indlægget, fordi jeg netop ved, at han vil besvare enhver henvendelse med sin barnlige attitude, ikke forholde sig seriøst til kritikken. Han har kun sig selv at takke for dette indlæg.

Desuden er jeg ikke journalist, har aldrig påstået andet, men blogger, der skriver om politikernes, mediernes og resten af den lukkede klubs store svigt.

Opdateret

Når man lige troede, at den her debat ikke kunne udvikle sig mere pinagtig for Peter Astrup, så sker det her:

En profil, der påstår at være hans søn, og som kun har en følger, Peter Astrup selv, blander sig pludselig i debatten. Enten er det Peter Astrup selv eller også er det virkelig hans søn. Uanset hvad, så er det decideret pinligt for familien Astrup. Bid mærke i profilens profilbillede. 

Jeg har valgt at bringe profilens tweets, selv om profilen rent faktisk skulle være Peter Astrups søn. Begrundelsen er, at profilen fortsætter Peter Astrups barnlige adfærd og dermed selv beder om opmærksomheden.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ