NYHED

#dkmedier lader sig styre af #dkpol

Vi har en svag presse, der lader sig koste rundt af politikere og spinfolk. Journalister forstår ikke deres manglende troværdighed. Det gør vi.
#dkmedier lader sig styre af #dkpol

Journalister har en – manglende – troværdighed på niveau med bilforhandlere og politikere. Det er fakta. det er dokumenteret.

Man skulle så tro, at mediebranchen tog sig sammen, begyndte at se indad. Men sandheden er en helt anden.

Mediebranchen lader sig koste rundt af de danske politikere. Lader sig misbruge som de rene mikrofonholdere og referenter.

Og de gør det, mens de ynker.

Vi har en svag presse, når vi sammenligner den danske presse med udlandet.

Troværdighed
Troværdighed blandt journalister og politikere

Pressen har lagt frivillig bånd på sig selv

Lad os f.eks. se på, hvad den danske presse har accepteret af arbejdsmuligheder på Christiansborg. Folketingets Præsidium har, i samarbejde med Folketingets presseloge, udarbejdet nogle retningslinker for pressens ageren.

Her kan man bl.a. læse følgende:

“Et interview med en politiker eller en ansat finder først sted, når vedkommende har indvilget i at blive interviewet. Det betyder, at eventuelle optagelser først må begynde, når en aftale er på plads.”

Yderligere står der:

“Det er ikke tilladt at forfølge folketingsmedlemmer, ansatte i Folketinget eller andre personer på Folketingets gange.”

Fakta journalister stemmer på rød blok
Fakta journalister stemmer på rød blok

Oversat til dansk betyder det, at journalisterne skal bukke og skrabe for politikerne, før de må stille dem spørgsmål.

Der er ingen mulighed for at overrumple politikerne med spørgsmål, som deres spin-doktor ikke lige kan hjælpe med at forberede et svar på.

Journalister må heller ikke gå efter en politiker, der nægter at besvare spørgsmål, forsøger at undgå kamera ellr båndoptager.

Kald det, hvad du vil. Her på Danmarks Fremtid kalder vi det ren underkastelse.

Ingen kommentar og mikrofonholderi

Samtidigt med, at den danske presse gør arbejdet sværere for sig selv, ved at underkaste sig politikernes fine fornemmelser, er de ude at klage over manglende svar, og muligheder for at stille spørgsmål.

Dansk Journalistforbund skrev i en pressemeddelelse den 15. april 2020 følgende:

“Flere journalister på Christiansborg er utilfredse med de arbejdsvilkår, de har i forbindelse med regeringens seneste pressemøder. Det drejer sig først og fremmest om, at en journalist kun kan stille to spørgsmål, og at de skal stilles samtidigt. På gårsdagens pressemøde med blandt andre statsministeren fik flere journalister desuden ikke mulighed for at stille spørgsmål.”

Det er fuldstændig rigtigt, at f.eks. den nuværende regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen nægter at svare på spørgsmål, ikke giver journalisterne mulighed for at stille opfølgende spørgsmål. Det har vi set under hele covid-19.

Regeringens ageren, ved ikke at svare på spørgsmål, konstant at meddele “ingen kommentar” er et demokratisk problem.

Men når journalisterne selv indgår begrænsende aftaler, når journalisterne selv møder op til konstant mikrofonholderi, så er det altså rent ynk. Uanset hvor rigtig kritikken er.

Tag f.eks. Politiken’s politiske redaktør, Anders Bæksgaard Christensen, der har været i audiens hos statsministeren og derefter leverede prototypen på mikrofonholderi og propaganda for en politiker. En artikel prydet af utallige billeder af landsmoderen Mette Frederiksen.

Men journalisterne vil ikke tage debatten. de agerer som små fornærmende børn, når de møder kritik og lidt modstand.

En svag presse skaber bananrepublikker

Vi har gennem det seneste år set, hvordan regeringen kan slippe af sted med lovbrud, trusler, pamperi og bestikkelse. Bl.a takket være en svag presse.

Vi skriver ikke, at medierne ikke omtaler de mange sager. Problemet er, at de omtalerne sagerne, og så mister de hurtigt interessen, “glemmer” alt om de enkelte sager.

Vores påstand er, at med en presse på niveau med pressen i andre lande, vi sammenligner os med, så havde vi ikke forsat en statsminister, der hedder Mette Frederiksen.

Så havde vi ikke politikere, der gang på gang kunne overleve sager, der skulle have kostet dem deres job.

Det komiske af det hele er, at statsministeren er så fræk at være ude at give pressen skylden for demokratiets problemer. Og hun kan gøre det, fordi hovedparten af de danske medier ikke tør svare igen, gå i kødet på hende.

Om det skyldes bestikkelsen, også kaldet mediestøtte og licens, skal vi være stå usagt. Men journalisterne tror, de skal være på god fod med danske politikere.

En tro der er en hån mod deres eget fag.

Kære jounalister det er på tide at I gror jer nogle store n….. . Det er på tide, at I giver igen, f.eks. med boycot når regeringen, og andre politikere, indkalder til det sædvanlige mikrofonholderi.

Mand / kvind jer op!

Deltag i debatten på vores Facebook side.

LÆS OGSÅ