Journalister fester med politikere

En fødevareminister holder en fest, som politiet må forbi. En skandale i sig selv. Men at journalister fester med politikere, er den egentlige skandale.
Journalister fester med politikere
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at politiet har været nød til at tage ud til en fest afholdt af fødevareminister Rasmus Prehn. Samtidig så afslører festen, at journalister fester med politikere. Til skade for begge parters troværdighed.

Til Ekstra Bladet udtaler Københavns Politi følgende:

“Vi er fremme ved adressen kl. 00.05. Og da selskabet ser patruljen, bliver der slukket for musikken. Vi finder derefter ham, der står for festen, og tager en snak om, at det ikke skal gentage sig”

Ham der står for festen er lejlighedens beboer, Folketingsmedlem og minister, Rasmus Prehn.

En lejlighed ministeren selvfølgelig får stillet gratis til rådighed for skatteydernes penge. På folketingets hjemmeside står der:

“Folketingsmedlemmerne kommer fra hele landet og har ofte lange arbejdsdage. Derfor får medlemmer med fast bopæl uden for Sjælland tilbudt en bolig nær Christiansborg, ligesom der er mulighed for hotelovernatning, når møder trækker ud.”

DJ’en til mødet var den nuværende sundhedsminister, Magnus Heunicke. Noget han tidligere har blandet sammen med politik.

Ministre og folketingsmedlemmer må holde de fester, de nu engang holder. Bliver politiet indblandet, må politikerne stå til ansvar over for de selvsamme vælgere, de dagligt belærer og spiller bedrevidende over for.

Journalisters manglende troværdighed

Den største skandale i forbindelse med festen dukker op, da Ekstra Bladet skriver følgende:

“Der var en række folketingspolitikere til stede til festen – primært fra Socialdemokratiet, men også fra den borgerlige blok. Derudover deltog flere journalister i festen, herunder en fra Ekstra Bladet.”

Danske journalister tror, at de det ene øjeblik, uden problemer, kan være venner og feste med politikere, for i det næste øjeblik at lave kritiske interview over for samme politikere.

Det siger sig selv, at det ikke kan lade sig gøre. Man kan ikke gå lige så kritisk til en person, som man lige har fået en sving om med, drukket en kold øl med.

Alle der følger med i danske mediers dækning af dansk politik har ved selvsyn oplevet, hvordan journalister gang på gang lader sig spise af med udenomssnak fra politikerne. Gang på gang laver mikrofonholderi.

Sammenligner man dansk presse med udenlandsk presse, kan man se, der er en betydelig forskel på aggressiviteten, når politikere bliver interviewet af henholdsvis danske og udenlandske journalister.

Danske journalister giver op, lang tid før deres udenlandske kollegaer giver op.

Jounalister og politikere morer sig v2
Jounalister og politikere morer sig v2

Man skulle tro, at både politikere og journalister ville være lidt mere ydmyge over afsløringerne, men som man kan se her over, så morer journalisten Nikolaj Arve fra Weekendavisen og den nuværende transportminister Benny Engelbrecht sig i stedet over deres egen manglende troværdighed.

Journalist eller partimedlem

Og tager man med ind i billedet, at danske journalister ikke melder ud omkring deres egen inhabilitet, deres egne forbindelser til partierne, så ender man ud med et billede af en branche, som ikke forstår, at troværdighed er en vigtig del af deres eget fag.

Det ville klæde de journalister, der deltog i festen hos den nuværende minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, at stå frem og tage debatten om troværdighed, i stedet for at skjule sig.

Det vil også klæde alle politikere, der deltog i festen, at stå frem. Så kan man danne et retfærdigt billede af politikeres og journalisters omgang med hinanden.

Ekstra Bladet vil i deres artikel om festen ikke engang afsløre deres egen journalist. Det er decideret pinligt, men fortæller alt om de danske journalister.

Deltag i debatten på Facebook og Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her.

Støt os gerne via MobilePay box25487. På forhånd tak.

Læs også disse indlæg

Mette Frederiksen bisidder håner minkkommissionen

Mette Frederiksen's bisidder håner minkkommissionen

DR retskorrespondent - nederdrægtigt med nuancer i #metoo debat

DR retskorrespondent: nederdrægtigt med nuancer i #metoo debat

Skødehunden Pia Olsen Dyhr og sms’erne

Skødehunden Pia Olsen Dyhr og sms’erne

Sofie Carsten Nielsen er Mette Frederiksens Skødehund

Sofie Carsten Nielsen er forsat Mettes skødehund

En del af disse temaer

Tema Mediestøtte Licens Statsmedier - Danmarks Fremtid

Relaterede politikere

Danmarks Fremtid - Fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark

Benny Engelbrecht

Danmarks Fremtid - Fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark

Rasmus Prehn

Danmarks Fremtid - Fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark

Magnus Heunicke

Læs mere om disse partier

Socialdemokratiet

Seneste nyheder

Seneste debatindlæg

Seneste videoer

Kritiske spørgsmål? Lev med det

I folketingets spørgetime viser Mette Frederiksen igen sin arrogance og sit magtmisbrug. Kritiske spørgsmål får hende til at lukke ned.

Politiken lyver om vold mod kvinder

Nye Borgerlige’s parodi på DR Detektor, Reflektor, har kigget nærmere på mediernes dækning af debatten om vold mod kvinder. Politiken bliver her afsløret i den