NYHED

Journalister mangler mod og leverer mikrofonholderi

Journalister debatterer konstant statsminister Mette Frederiksen manglende lyst til at møde pressen og dermed kritiske spørgsmål. Men samtidig leverer de mikrofonholderi.
Journalister mangler mod og leverer mikrofonholderi

I øjeblikket kan man næsten dagligt se og læse journalister, der, med rette, brokker sig over statsminister Mette Frederiksen og hendes regerings manglende lyst (og evner) til at stille op til kritiske interviews.

Sætningen “ingen kommentarer” er mere reglen end undtagelsen, når journalister beder om udtalelser fra statsministeren, regeringen eller embedsmænd.

Statsministeren har mere travlt med, på de sociale medier, at levere makrelmadder og rosenrøde fortællinger om hendes egen indsats, end på at tage kritiske spørgsmål fra pressen.

Mikrofonholderi har skabt Mette Frederiksen

Men måske er det på tide, at danske journalister og medier ser indad, begynder at tage kritik af deres arbejde alvorligt.

Af en branche, der lever af at kritisere andre, er det mildt sagt ironisk, at journalister ikke selv kan finde ud af at håndtere kritik.

Vi siger ikke, at der ikke er kritisk journalistik mod Mette Frederiksen og hendes regering. For det er der. Andet kan næsten ikke være tilfældet, når man ser på regeringens ageren.

Fokus og kritik løber bare hurtigt ud i sandet, når der ikke bliver fulgt op, når journalister står og forsvarer lovbrud og løgne, som f.eks. Weekendavisen’s journalist Søren K. Villemoes gjorde det hos DR2 Debatten i går aftes, ved siden af Sundhedsminister Magnus Heunicke.

Mette Frederiksen er afsløret i løgn, bedrag og lovbrud.

Men ikke et eneste medie har på forsiden forlangt hende og hendes regerings afgang.

Det er mikrofonholderi.

Det er også mikrofonholderi, når en journalist, tilmed en Ekstra Bladet journalist, på et af de første pressemøder i forbindelse med den oprindelige nedlukning, nærmest bukkede for statsministeren og takkede for hendes indsats.

Mikrofonholderi er det også, når journalister gang på gang møder op , når regeringen indkalder til pressemøder i lufthavne, hos frisører og på skoler.

Måske det ville være på sin plads af en boycot af statsminsteren, hendes regering og embedsmænd?

At man ikke kom rendende, hver gang der blev indkaldt?

At man nægtede at lave historier om kommende tiltag, leveret af spinfolk og kommunikationsmedarbejdere?

Journalistik er ikke vendskab og hygge

Mette Frederiksen havde ikke overlevet som statsminister, hvis den danske presse havde samme tilgang til deres fag, som udenlandske journalister har.

Danske journalister har fået den mærkelige misforståelse, at det gælder om at være på god fod, ja nærmeste venner, med politikere og deres spin-folk (som også primært er journalister).

Støjberg’s rigsret

Danske journalister kan godt bide sig fat. Altså hvis det passer ind i den daglige vinkling. Ind i deres politiske holdninger. Det har vi set i sagen om Støjberg og Instrukskommisionen.

Her har medierne ikke haft problemer med at holde fast, fokusere på reststat og løgne.

Men har nærmest kørt dækningen ud i det groteske. Gerne krydret med fake news.

Journalister mangler respekt for eget fag

Ser man helt grundlæggende på danske mediers dækning af covid-19 og statsministeren, så er der tale om svigt af demokratiet. 

Som vi skrev tidligere, så har ikke et eneste medie forlangt statsministerens afgang. Man har nærmere haft travlt med at forsvare hende.

På trods af gentagne løgne. På trods af grundlovsbrud.

Det er ikke et demokrati værdigt. En svag presse er med til at skabe bananrepublikker. Er med til at skabe magtbegærlige personer som Mette Frederiksen.

Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier
Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier

Hvad det er, der gør, at danske journalister ikke tager deres arbejde seriøst, kæmper dagligt for eget fag, er svært at sige.

Er det deres egen personlige politiske overbevisning? Er det begrebet de “80 procent” der spiller ind?

Man kan også få den mistanke, at medier holder igen på grund af de midler, der er mellem medierne og politikerne.

Det er på tide, at vi får frie uafhængig medier i Danmark. Støt gerne dette borgerforslag.

Kære journalister, vis noget mod. Vis noget respekt for jeres eget fag.

Vis respekt for det danske demokrati.

LÆS OGSÅ