Danmarks Fremtid
NYHED

Dagens fakta: 80 procent af danske journalister stemmer på rød blok

De danske medier har et demokratisk problem. 80 procent af danske journalister stemmer på rød blok.
Fakta 80 Procent Journalister

En undersøgelse, godt nok med et par år på bagen, viser at 80 procent af danske journalister stemmer på rød blok. Selv om undersøgelsen har næsten 10 år på bagen, så er der ingen tvivl om, at en undersøgelse i dag ville give det samme resultat.

Ser man nærmere på undersøgelsen, så viser den, at 30 procent af journalisterne ville stemme på Det Radikale Venstre, mens 20 procent ville stemme på Socialdemokraterne. Enhedslisten får 17 procent og Socialistisk Folkeparti ville få 13 procent.

Ser man på, hvordan stemmerne fra journalister lander hos de borgerlige partier, er der tale om helt andre tal. Kun 1 procent ville stemme på Dansk Folkeparti, mens Venstre ville få under 11 procents tilslutning. 5 procent ville stemme på Liberal Alliance, mens kun 2 procent ville stemme på De Konservative.

Journalister er mennesker som alle andre, og det kan derfor ikke undgåes, at journalisterne tager deres personlige holdninger med på arbejde.

Det skaber den centrum-venstre vinkling, vi ser til dagligt i både aviser, radio og tv. En centrum-venstre vinkling, der udgør et demokratisk problem.

Vinklingen skader også journalisternes egen troværdighed.

Har du husket at støtte borgerforslaget “Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier?

LÆS OGSÅ