NYHED

Journalisters politiske ståsted vokser til rød ekstremisme

Målinger har vist, at 80% af journalister stemmer på centrum-venstre. Ny undersøgelse af Journalisters politiske ståsted viser skræmmende nyt.
Fakta Journalisters politiske ståsted (journaliststuderende)

Her på Danmarks fremtid har vi flere gange skrevet om danske journalisters politiske ståsted. Fortalt at ca. 80 procent stemmer på centum-venstre. Det giver en bias og vinkling i den daglige dækning. Det giver et demokratisk problem.

Nu viser en ny undersøgelse, at ikke bare stemmer danske journalister på centrum-venstre, men kommende journalisters politiske ståsted flytter sig mere og mere mod den yderste ekstreme venstrefløj.

Det viser data fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), som det borgerlige medie Kontrast har bedt om indsigt i.

Rød ekstremisme blandt kommende journalister

Kontrast skriver bl.a. følgende:

“Folketinget havde set markant anderledes ud, hvis det var op til de journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Her er Enhedslisten det mest populære parti at stemme på med tilslutning fra 24,3 procent af de studerende set over de seneste tre år. Dermed har Enhedslisten erobret førstepladsen fra Radikale Venstre, mens SF har indtaget tredjepladsen.”

Den seneste meningsmåling fra YouGog viser, at Enhedslisten blandt alle danskere har en tilslutning på ca. 7.5%. Altså er der kæmpe forskel på danske journaliststuderende og resten af befolkningen.

Rent faktisk er den nye generation af journalister blevet endnu mere ekstrem røde bare inden for de seneste år.

I årene 2014 – 2016 ville ca. 16 procent stemme på Enhedslisten, det tal er nu altså steget til ca. 24 procent.

At den kommende generation af danske journalister er ekstrem venstreorienteret, politisk korrekte, viser sig også ved, at stort set ingen stemmer på partier som Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.

Vi har altså at gøre med en kommende generation af journalister, der har kommunisme, antidemokratiske virkemidler, som deres politiske ståsted. Journalister der gerne bakker op om bl.a. antisemitisme.

Journalisters politiske ståsted

Det er som sagt ikke noget nyt, at danske journalister stemmer på centrum-venstre.

Men mange journalister har afvist fakta ved at henvise til, at undersøgelserne om journalisters politiske ståsted er forældede. De nye tal viser, at branchen ikke længere kan bruge dette som en dårlig undskyldning.

Danske journalister er ikke interesseret i, at man tager en debat om deres politiske ståsted og den indvirkning den har på den daglig dækning og vinkling.

De er heller ikke interesseret i at tage en debat om fakta, der afslører deres egen manglende troværdighed.

For i følge en journalist, så er det at terrorisere journalisterne, når de selv oplever lidt af den kritik, som de selv lever af til daglig.

Vi har tidligere bedt danske journalister og medier være ærlige om deres politiske ståsted, deres interessekonflikter. Men varedeklarationen af journalisterne mangler stadig.

Så sent som i lørdags skrev vi om TV 2 News, der valgte at lave fake news til fordel for Socialdemokratiet. En sag vi har klaget over til seernes redaktør hos TV 2.

Vi har også skrevet om, hvordan en journalist hos DR Nyheder dækker Inger Støjbergs rigsret, selv om han har vist tydelig bias mod den tidligere integrationsminister. En sag der også er klaget over.

Og vi har skrevet om, hvordan mange profilerede journalister har en “fortid” som kandidater for og medlem af partier på venstrefløjen.

At danske journalister og medier ikke vil tage debatten om deres egen manglende troværdig, vinkling og bias, afslører kun dem selv.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her.

Støt os gerne via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ