NYHED

Jyllands-Posten lader Islam redigere avisen

Pernille Vermund og Nye Borgerlige vil, som opbakning til Frankrig, indrykke Muhammed tegninger i danske aviser. Jyllands-Posten nægter og lader Islam redigere avisen.
Jyllands-Posten lader Islam redigere avisen v2

Islam er lykkedes med terror og halshugninger. Det må være konklusionen, når Jyllands-Posten i dag er ude at meddele, at de ikke vil bringe Muhammed tegningerne som støtte til Frankrig.

Jyllands-Posten Kæmpede

Jyllands-Posten var den oprindelige avis, der tog sagen om Islam og ytringsfrihed op.

Forfatteren Kåre Bluitgen havde fået nej fra flere kunstnere til at illustrere Muhammed i sin bog ”Koranen og profeten Muhammeds liv”.

Den 30. september 2005 bragte Jyllands-Posten så artiklen ”Muhammeds ansigt

Artiklen viste bl.a. 12 satiriske tegninger af Muhammed. Artiklen blev skrevet af kulturredaktør Flemming Rose.

Han gav følgende begrundelse for de 12 tegninger:

– Det moderne, sekulære samfund afvises af nogle muslimer. De gør krav på en særstilling, når de insisterer på særlig hensyntagen til egne religiøse følelser. Det er uforeneligt med et verdsligt demokrati og ytringsfrihed, hvor man må være rede til at finde sig i hån, spot og latterliggørelse. Det er bestemt ikke altid pænt at se på, og det betyder ikke, at religiøse følelser for enhver pris skal gøres til grin, men det er underordnet i sammenhængen. Det er således ikke tilfældigt, at folk i totalitære samfund ryger i fængsel for at fortælle vittigheder eller afbilde diktatorer kritisk. Det sker som regel med henvisning til, at det krænker folkets følelser. I Danmark er det ikke kommet så vidt, men de anførte eksempler viser, at vi er på vej ind på en glidebane, hvor ingen kan forudsige, hvad selvcensuren vil ende med.[…] Derfor har Morgenavisen Jyllands-Posten opfordret medlemmer af danske bladtegneres forening til at tegne Muhammed, som de ser ham

Resultatet var en af de største udenrigspolitiske kriser, Danmark har været i.

Men Jyllands-Posten kæmpede for ytringsfriheden.

Nye Borgerlige vil vise Muhammed

Spoler vi frem til i dag, må man konkludere, at Jyllands-Posten har ladet sig true til tavshed.

Jyllands-Posten er blevet til det nye Politiken, der gerne falder på knæ for Islam.

I går skrev Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, at partiet til støtte for ytringsfriheden og ikke mindst Frankrig, vil bringe Muhammed tegningerne i de danske aviser:

– Jeg har bedt gode venner i Nye Borgerlige om at sætte en kampagne i gang, så danskerne kan få mulighed for at vise deres støtte til ofrene for islams vold, deltage i kampen for vores frihed og bidrage til, at politikerne vågner op til dåd.

– I samarbejde med Charlie Hebdo vil vi indrykke netop de tegninger af Muhammed, som Samuel Paty brugte i undervisningen, i de danske aviser.

Jyllands-Posten trues til tavshed af Islam

Men Jyllands-Posten har ikke tænlt sig at bringe Muhammed tegningerne i denne omgang.

Til journalisternes eget blad, Journalisten, udtaler Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, følgende:

– Jeg kan ikke tage endegyldigt stilling til en annonce, som jeg ikke kender det specifikke indhold af. Men i udgangspunktet kommer Jyllands-Posten ikke til at trykke tegninger af profeten Muhammed

Chefredaktøren skjuler ikke, at trusler og terror er årsagen.

Islam har besejret danske medier med terror og vold.

LÆS OGSÅ