NYHED

Kæmpe skandale: freder Mette Frederiksen trods lovbrud

Efter Radikal udmelding er det nu en realitet. Mette Frederiksen slipper for at stå til ansvar for grundlovsbrud. En demokratisk skandale.
Minkskandalen - Kæmpe skandale - freder Mette Frederiksen trods lovbrud

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Radikale Venstre har netop meddelt, at de ikke vil stemme for en advokatundersøgelse, der skulle have undersøgt, om der var grundlag for en rigsretssag mod statsministeren og andre ministre på baggrund af minkkommissionens rapport.

Det er tid til en ny start. Der er brug for ny luft - der er brug for at høre danskerne. Opfordrer derfor statsministeren til at udskrive valg efter sommerferien - og senest inden Folketinget igen samles til oktober #dkpol

Sofie Carsten Nielsen på Twitter

Til gengæld så ønsker Radikale Venstre et valg til folketinget før folketingets åbning den 4. oktober. Sker det ikke vil de stille regeringen et mistillidsvotum. Men det er en billig udmelding, da alle i forvejen havde forventet et valg i løbet af efteråret.

men jeg udelukker ikke at pege på Mette Frederiksen, men det kræver, at det ikke er en etpartiregering

Andreas Steenberg

Sandheden er også, at Radikale Venstre ikke vil udelukke igen at pege på Mette Frederiksen som statsminister. Dermed har partiet de facto fredet statsministeren for retslige konsekvenser af hendes vildledning, ulovlig instruks og grundlovsbrud.

Lyver for ministerposter

På TV 2 News har Andreas Steenberg (R) udtalt, at det er Radikale Venstres ønske at “komme af med et-parti regeringen”. Oversat til dansk betyder hans udtalelse, at Radikale Venstre har solgt retsstaten for ministerbiler, ministerchauffører, ministerlønninger og ministerpensioner.

I samme interview valgte Andreas Steenberg (R) også at bruge den samme løgn som Enhedslisten, nemlig at der ifølge minkkommissionen ikke er tale om groft uagtsomhed.

Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed

Minkkommissionen

Men det har minkkomissionen aldrig taget stilling til ifølge deres rapport. De skriver nemlig direkte, at der ikke er foretaget en vurdering af grov uagtsomhed.

Den Radikale næstformand Andreas Steenberg er endda klar over, at minkkomissionen ikke har vurderet grov uagtsomhed, men alligevel udtaler han i et interview, at “man kan læse det ud af den”. 

Med sætningen mener han, at minkkommissionen har skjult i rapporten, at Mette Frederiksen ikke har udvist grov uagtsomhed. Det er ikke bare vanvidssnak, det er en kæmpe løgn, og  ganske enkelt at gøre nar af minkkommssionens arbejde.

Andreas Steenberg (R) lyver om virkeligheden, for at få det til at passe med hans egne udtalelser. Før minkkommissionen sendte han nemlig en mail rundt til de radikale partisoldater, hvor han blandt andet skrev følgende:

For os bliver det afgørende om regeringen vidste eller burde have vist, at der ikke var hjemmel til aflivning af alle mink, eller om regeringen har udvist grov uagtsomhed

Andreas Steenberg, Politisk ordfører Radikale Venstre

At støttepartierne bruger løgne som undskyldning for at svigte retsstaten og demokratiet, sender dem ned på samme niveau som den person, de beskytter, nemlig Mette Frederiksen.

Logrende skødehunde

Radikale Venstre har igen vist sig som logrende skødehunde for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen og Radikale Venstre så kan man altså godt fedtspille med retsstaten, en retsstat der tydeligvis er knaldrød.

Vildledende statsminister

Allerede et par timer efter at rapporten blev fremlagt i tordags, meddelte Enhedslisten, uden at læse rapporten fuldt ud, at man ville svigte retsstaten og retsfølelsen, at man fredede Mette Frederiksen.

Og fredag formiddag, før statsministerens skandaløse pressemøde, var det så Socialistisk Folkeparti, der valgte at tage imod bestikkelse og frededede statsministeren og regeringen.

Det selv om statsministeren har handlet groft vildledende, udsendt en ulovlig instruks og overordnet set har ansvaret for en af danmarkshistoriens største politiske skandaler

Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november

Minkkommissionen

Mette Frederiksen slipper for en rigsret, selv om alle er enige om, at der er begået grundlovsbrud, noget regeringen flere gange selv har indrømmet.

Mette Frederiksen slipper for en rigsret, selv om hun udviste grov uagtsomhed ved ikke at læse et udleveret notat om manglende lovhjemmel og hastede beslutningen igennem.

Undskyldning afvises

Minkkommissionen afviser desuden, at der ikke har været tilstrækkeligt med tid til grundig sagsbehandling.  Og dermed forsvinder Mette Frederiksens undskyldning om tidspres fuldstændig. Hun kunne sagtens have brugt 5 minutter på at læse op på det nu berygtede notat.  Hun har dermed udvist grov uagtsomhed.

Ansvar for en af kongen underskrevet beslutning påhviler såvel enhver minister, der har medunderskrevet, som ministre, der på anden måde har medvirket til beslutningens tilblivelse.

Ministeransvarlighedsloven § 4

Mette Frederiksen slipper for en rigsret, selv om det var hende, der sad i spidsen for det møde, hvor beslutningen om Mink blev taget. 

En minister straffes, hvis han forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ham efter grundloven eller lovgivningen i øvrigt eller efter hans stillings beskaffenhed.

Ministeransvarlighedsloven § 5

Mette Frederiksen slipper for en rigsret, selv om det var statsministeren, der konkluderede og dermed tog den endelige ulovlige beslutning om nedslagtning af alle mink.

Støttepartierne har ellers ikke holdt sig tilbage med at belære andre om reststaten, at love skal overholdes, og at demokratiet skal respekteres. Noget du kan læse mere om her.

Lighed for loven

Rigsretten mod Inger Støjberg satte nye standarder for en ministers ansvar og udførelse af embedet. Standarder som Socialdemokratiet og støttepartierne bakkede op om, da man stemte for rigsretten mod netop Støjberg.

Men standarderne gælder tydeligvis ikke for Socialdemokrater. Loven gælder tydeligvis ikke for Socialdemokrater. Socialdemokrater slipper igen for straf.

Det er en sorgens dag for den danske retsstat og det danske demokrati. Mette Frederiksen, Mai Villadsen, Pia Olsen Dyhr og Sofie Carsten Nielsen har omdannet Danmark til en bananrepublik.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ