NYHED

Karensperiode for journalister

Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, skifter til medicinalselskabet Novo Nordisk, og straks er visse medier i oprør. Men hvad med en karensperiode for journalister?
Karensperiode for journalister - Danmarks fremtid

Det er i dag blevet meddelt, at Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, stopper med øjeblikkelig virkning for at tiltræde en stilling som senior vice president i medicinalselskabet Novo Nordisk.

Altså skifter han fra at være embedsmand i det offentlige til at være ansat i det private.

Det har straks fået visse personer på venstrefløjen til at råbe op om interessekonflikt mv.

Debatredaktør og lederskribent på Politiken, Magnus Barsøe, skriver for eksempel følgende på Twitter:

“Vaccinegeneral og den øverste ansvarlig for lægemiddelgodkendelse i Danmark forlader skuden midt i en pandemi. Direkte fra myndighed til en med garanti uhyre lukrativ post i Novo Nordisk. Stop den gyldne svingdør. Lad os få en karensperiode på 2 år.”

Karensperiode for journalister

Sjovt nok er der ikke den samme forargelse blandt journalister, her i blandt Magnus Barsøe, når venstrefløjens folketingsmedlemmer skifter fra borgen og ud i det private.

Der er eksemplet med Maria Reumert Gjerding, tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten, der skiftede til at være præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Og oven i købet hev en pressemedarbejder fra partiet med.

Der er heller ikke den store forargelse blandt journalisterne, når deres kollegaer skifter direkte mellem at være spindoktor, journalist og politiker.

Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier
Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier

Hvis Magnus Barsøe, og andre journalister, mener, at det skader troværdigheden , skaber inhabilitet, når man skifter mellem offentlig og privat, hvorfor mener de så ikke, at det samme gælder for journalister, der rokerer rundt blandt medier og partier?

Lad os da endelig indføre en karensperiode for journalister. Og samtidig kan vi så også få indført en bedre varedeklaration.

LÆS OGSÅ