NYHED

Radikale Venstre hænger Valgplakater op før tid

Valgkampen er i fuld gang. Det betyder, at partierne fra på lørdag kl. 12 må hænge valgplakater op. Men overholder de reglerne?
Radikale Venstre hænger valgplakater op før tid - Andreas Steenberg - valget er dit - Folketingsvalg 2022-kopi

Tirsdag den 16. november skal vi stemme til bl.a. kommunalvalg 2021. Fra på lørdag kl. 12 vil vi igen se masser af valgplakater for de enkelte partier i gadebilledet.

Eller rettere sagt, de fleste partier vil overholde de regler, som der nu engang er, andre vil som altid snyde.

Regler for valgplakater

Det sker hver gang, når der er valg i Danmark, at nogle partier og politikere ikke overholder de ellers meget klare regler.

På indenrigs- og boligministeriets website står reglerne ellers klart og tydeligt: 

Valgplakater i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, Europa-Parlamentsvalg, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag (f.eks. menighedsrådsvalg), må hænges op på offentlige veje og private fællesveje i perioden fra kl. 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valget. Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater dog først ske fra statsministerens annoncering af valgets udskrivelse.

valg.im.dk

Så det er ikke fordi reglerne ikke kendes, ikke er tydelige, når politikere som de Radikales Andreas Steenberg før Folketingsvalget i 2019 fik sine hjælpere til at hænge valgplakater op før kl. 12.

Centrum-venstre svindler med valgplakater
Folketingsvalget 2019

Som det ses på billedet herover storsmiler en af hjælperne til den nuværende politiske ordfører for Radikale Venstre, selv om han netop har fået at vide, at de ikke overholder regler for ophængning af valgplakater.

Og som man kan se på billedet, så brød også Socialdemokratiet og Enhedlisten reglerne ved det seneste kommunalvalg.

Lad os håbe på en lidt mere fair og lige valgkamp ved det kommende kommunal- og regionsvalg.

Kommunalvalg 2021 på Danmarks Fremtid

Her på Danmarks Fremtid vil vi, med de begrænsede ressourcer vi nu har, forsøge at dække den kommende valgkamp. Vi vil bl.a. holde øje med mediernes vinkling og bias.

Vi er allerede begyndt at skrive om det spin, som vi kan forvente endnu mere af de kommende uger.

F.eks har vi afsløret regeringen i manipulationer med de nye nærpolitistationer.

Vi har også afsløret Radikale Venstre i endnu en omgang hykleri og dobbeltmoral, da vi skrev om de Radikales valgforbund med bl.a. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Husk at du kan bidrage til dækning og debatten ved at indsende debatindlæg, der vil blive bragt her på Danmarks Fremtid. Det kan du gøre her.

Rigtig god valgkamp.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan bidrage til den daglige drift af danmarks fremtid. via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ