NYHED

Kommunistisk partiavis får skattekroner

Selv om bekendtgørelsen om mediestøtte siger, at medier, der er rettet mod bestemte politiske partier, ikke må få mediestøtte, sker det alligevel.
Kommunistisk partiavis får skattekroner

Vi har tidligere her på Danmarks Fremtid beskrevet, hvordan den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio får mediestøtte og dermed skattekroner, selv om det strider mod bekendtgørelsen om mediestøtte.

henvender sig til en bred kreds af brugere og ikke alene er rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper, medlemmer af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer, politiske partier eller ansatte i offentlige institutioner m.v.

Bekendtgørelse om mediestøtte

Medier der er rettet mod bestemte politiske partier er ikke, som der står i bekendtgørelsen berettet til at modtage mediestøtte.

Vi har tidligere forsøgt at få en kommentar fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, men hun har ikke svaret tilbage på vores henvendelser. Måske i et forsøg på at beskytte sin egen partiavis.

Kommunistisk propaganda modtager skattekroner

I vores dækning har vi flere gange skrevet, at Netavisen Pio var den eneste partiavis, der får tildelt – ulovlig – mediestøtte.

Det må vi desværre erkende, var en fejl. For det viser sig, at mediet Arbejderen, der er ejet af Kommunistisk Parti, får skattekroner til driften af mediet. 

I 2022 får Arbejderen f.eks. 313.313 skattekroner som redaktionel produktionsstøtte. Du kan se hele listen her.

Arbejderen udgives af Kommunistisk Parti og er dermed Danmarks eneste partiejede dagblad

Dagbladet Arbejderen

Arbejderen bekender endda selv kulør, for på deres website skriver de netop, at de er et partiejet medie.

Vi har altså at gøre med to venstreorienterede medier, der begge er tæt forbundet til bestemte politiske partier, henholdvis Socialdemokratiet og Kommunistisk parti. 

To røde medier, som modtager skattemidler i klar strid med bekendtgørelsen om mediestøtte.

Kulturminister er tavs

Trods ulovlighederne er kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, som tidligere beskrevet, ikke interesseret i at gå ind i sagerne om ulovlig mediestøtte. 

Medienævnet, der står for den daglige tildeling af mediestøtte, er hellere ikke interesseret i at tildele mediestøtte efter reglerne, leve op til deres forpligtigelser.

Da vi kontaktede dem i forbindelse med vores dækning af Netavisen Pio, skrev de følgende til os:

Til gengæld er det ikke vurderingen, at der er grund til at udelukke nyhedsmedier ejet af politiske partier fra støtte. Der har i Danmark været tradition for, at dagblade var ejet af politiske partier. Det ses som en fordel for pluralismen og mangfoldigheden, at det politisk ejede medie kan eksistere side om side med andre typer af nyhedsmedier”.

Medienævnet

Det er altså fine ord, men problemet er som sagt, at det strider mod lovgivningen, mod bekendtgørelsen.

Det er en skandale i sig selv, at danske skattekroner går til at støtte ideologier som kommunismen, der er på niveau med nazismen. 

Men den største skandale er dog, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen bare ser til, mens skattekroner ulovligt tildeles hendes eget partis partiavis og ikke mindst kommunisternes partiavis.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ