Danmarks Fremtid
NYHED

FE-sagen: chefredaktør forsvarer vennen Barbara Bertelsen

En skatteyderstøttet chefredaktør forsvarede her til aften Mette Frederiksens departementchef Barbara Bertelsen. En vigtig detalje blev dog glemt.
Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard forsvarer vennen Barbara Bertelsen i DR Deadline

Her til aften debatterede Lea Korsgaard, der er chefredaktør for det skatteyderstøttede medie Zetland, FE-sagen, specielt mediernes ageren, med Berlingske’s chefredaktør Tom Jensen. Det skete hos statsmediet DR Deadline.

Lea Korsgaard kritiserede hendes kollegaer hos den danske presse for at videreformidle Claus Hjort Frederiksens og Lars Findsens beskyldninger mod statsministeriets departementchef Barbara Bertelsen, hendes indblanding i FE-skandalen. 

Det er ganske grotesk, at en journalist sidder og kritiserer hendes kollegaer for endelig at passe deres arbejde som den fjerde statsmagt. Indtil videre har medierne ellers svigtet kolossalt i de mange skandaler, som Mette Frederiksen har været indblandet i. Bevis på mediernes svigt? Mette er fortsat statsminister.

Men begynder man at kigge nærmere på den pågældende journalist og chefredaktør, så bliver Lea Korsgaard’s udtalelser endnu mere groteske.

Venner forsvarer hinanden

For det tager ikke mange sekunder at finde ud af, at der er en forbindelse mellem ikke alene Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard og Barbara Bertelsen, men også mellem Korsgaard og Mette Frederiksen.

For kigger man nærmere på Lea Korsgaard’s Facebook profil, så kan man se, at der dukker et ganske interessant navn op blandt hendes vennekreds, nemlig statsministeriets departementchef, Barbara Bertelsen. Altså samme Bertelsen som den skatteyderstøttede chefredaktør lige har sat og forsvaret i DR Deadline. 

Det er ikke første gang, at Lea Korsgaard er ude at forsvare Mette Frederiksen og hendes kumpaner, det har hun gjort ved flere lejligheder, også hos DR Deadline. Den gang drejede det sig om en af Mette Frederiksens andre skandaler, nemlig grundlovsbrudet og mink-skandalen.

Fået godt job af Mettes regering

Men hvorfor har Lea Korsgaard, der jo er journalist og derfor burde være kritisk mod magten og systemet, konstant så travlt med at forsvare Mette Frederiksens og Barbara Bertelsens angreb på retssamfundet og demokratiet?

Der kan være mange forklaringer. Måske har Lea Korsgaard bare ikke forstået sin position i demokratiet som journalist og chefredaktør? Måske er Korsgaard bare ligeglad med begreber som grundlov, retsstat og demokrati?

Eller måske hænger det sammen med, at Lea Korsgaard af Mette Frederiksens tidligere socialdemokratiske regering blev udpeget til et godt lønnet job som formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. En udnævnelse der fandt sted midt under den mink-skandale, som selvsamme Korsgaard altså også forsvarede Mette Frederiksen i.

Da Lea Korsgaard sidst sad hos DR Deadline og forsvarede Mette Frederiksen og kumpaner, kritiserede jeg statsmediet for ikke at varedeklarere Zetlands’ skatteyderstøttede chefredaktør. 

At redaktionen hos DR Deadline igen ‘glemmer’ at varedeklarere Lea Korsgaard, bekræfter mig kun i, at det er en bevidst handling.

At formanden for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole igen er ude at kritisere mediernes forsøg på at være kritiske over for magten, er et sørgeligt bevis på den fjerde statsmagts død i Danmark.

Journalistuddannelsen har desuden en formand, der mener, at journalister ikke skal forfølge politikernes misbrug af deres magt. Sikke et forbillede for kommende journalister.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ