NYHED

Henrik Qvortrup og mediernes troværdighed

Ekstra Bladet meddeler i dag, at Henrik Qvortrup bliver avisens nye chefredaktør. Mediernes troværdighed er på spil, men branchen kan ikke selv se det.
Henrik Qvortrup og mediernes troværdighed 2

Ekstra Bladet oplyser i dag, at B.T.’s nuværende politiske redaktør, Henrik Qvortrup, fra 1. juli 2021 bliver chefredaktør på avisen. Mediernes troværdighed er på spil, men journalister jubler og lykønsker

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, der ejer Esktra Bladet, Stig Ørskov udtaler følgende:

“I en tid, hvor en stigende del af befolkningen betragter sig som mediemæssigt hjemløse, er det vigtigere end nogensinde, at Ekstra Bladet bidrager til, at hele befolkningen føler sig repræsenteret af pressen. Ekstra Bladet skal være garanten for, at der konstant rettes et kritisk blik mod samfundets politiske, erhvervsmæssige og kulturelle magtinstitutioner. At turde, hvor andre tier, er essensen af Ekstra Bladet. Og det gør Henrik Qvortrup som få”

En dømt kriminel

Hvordan kan mediebranchen seriøst mene, at når man ansætter en dømt kriminel, så vil den danske befolkning føle sig repræsenteret af pressen?

Troværdighed
Troværdighed blandt journalister og politikere

Henrik Qvortrup er dømt for ulovligt at købe sig til informationer om kendte menneskers kreditkort, så Se og Hør kunne stalke disse mennesker. Han fik en dom tre måneders ubetinget fængsel, et års betinget fængsel samt 200 timers samfundstjeneste.

Men der gik ikke mange dage før han igen var at finde i højt profilerede stillinger hos de danske medier.

Henrik Qvortrup er en journalist, der er dømt for at sætte journalistfagets troværdighed på spil, men alligevel får han nu en af de største stillinger i dansk presse.

Mediernes troværdighed eller mangel på samme

Journalisternes troværdighed er på niveau med bilforhandlere og politikere. Det fortæller måling efter måling. Tror branchen virkelig, at man ved at ansætte en person, der har bragt skam over eget fag, kan skabe større troværdighed?

Hvordan mon Ekstra Bladet selv havde reageret, hvis en stor dansk virksomhed havde ansat en tidligere dømt kriminel som chef? Vi ved alle godt, at personen var blevet smidt på forsiden, udskammet af Ekstra Bladet.

Mon de mange ansætte hos Ekstra Bladet nu glæder sig til, at de ikke skal tænke på at overholde lovgivningen? Deres nye chefredaktør kan jo ikke rigtig klandre dem for noget.

Borgerforslag Mediestøtte
Borgerforslag Mediestøtte

Som politikerne forstår journalister ikke deres manglende troværdighed. Men man får ikke en dårlig troværdighed uden grund.

Journalister skifter konstant mellem at være journalist, spindoktor og kommunikationsmedarbejder. men man varedeklarerer ikke, at man har interessekonflikter.

Mediebranchen kan heller ikke se, at de mister troværdighed på deres konstante centrum-venstre vinkling, når journalister tager deres personlige politiske holdninger med på arbejde. Noget Ekstra Bladet’s tidligere chefredaktør Poul Madsen var posterboy for.

Journalister forstår heller ikke, at de mister troværdighed ved at blive en aktiv del af de sager, de dækker.

Efter nyheden om Henrik Qvortrup’s nye stilling blev offentliggjort har stort set en samlet mediebranche været ude at lykønske den nye chefredaktør.

Det vidner om en lille lukket familie, der ikke har opdaget at de minut for minut mister troværdighed og respekt.

Hvad synes du om de danske medier og journalister? Smid en kommentar herunder eller deltag i debatten på Facebook.

LÆS OGSÅ