NYHED

Mette Frederiksen: mine ministre lyver

I Danmark har vi en siddende statsminister, der kalder sine egne ministre for løgnere. Det må være konklusionen efter dagens afhøring.
Mette Frederiksen siger hendes ministre lyver

Dagens afhøring af Mette Frederiksen i minkkommissionen afslørede en statsminister, der ikke vil tage ansvar, der lagde alle beslutninger over på alle andre end hende selv.

Faktisk var Mette Frederiksen så fokuseret på at få sin egen ryg fri, at hun ingen problemer havde med at hænge sine egne nuværende og forhenværende ministre ud.

Mogens Jensen er en løgner

Til sidst i dagens afhøringer kom minkkommissionen ind på en udtalelse fra den daværende fødevareminister Mogens Jensen , der faldt den 8. november 2020:

"Regeringen har besluttet, at det hastede, situationens alvor taget i betragtning. Derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente ny lovgivning, inden man meldte dette ud."

Mogens Jensen tidligere fødevareminister

En udtalelse der dokumenterede, at regeringen godt var klar over manglende lovhjemmel, at der var tale om grundlovsbrud, men sådan set var ligeglad.

Efter udtalelsen var blev læst op, tog det ikke mange sekunder for Mette Frederiksen at tage afstand til hendes tidligere minister og nuværende partimedlem. 

For hun udbrød straks meget højtlydt:

Det er simpelthen ikke rigtigt. Den vurdering er ikke foretaget i regeringen

Mette Frederiksen, Statsminister

At sige noget ikke er rigtigt, er det samme som at sige, at nogen lyver. Landets statsminister sidder altså under afhøring og siger at en af hendes egne – tidligere – ministre har løjet.

Hvis man skal tro på statsministeren, må det vel betyde, at Mogens Jensen allerede nu kan begynde at rydde kalderenden til en rigsret. For ministre må jo ikke lyve.

Magnus Heunicke Lyver

Også tidligere i afhøringen havde statsminister Mette Frederiksen ingen problemer med at kalde sine ministre, endda en nuværende, for løgner.

Da hun blev præsenteret for, at sundhedsminister håndskrevne noter tilkendegav, at hun allerede i begyndelsen af det nu berygtede koordinationsmøde havde lagt op til, at alle mink skulle aflives, reagerede statsministeren igen højlydt og med bestemt stemme:

Jeg har umuligt sagt det så kortfattet som her. Så det giver ikke et retvisende billede

Mette Frederiksen, Statsminister

Altså siger statsministeren igen, at hvad hendes ministre siger og skriver ikke flugter med virkeligheden, ikke er sandt. At de simpelthen lyver

Alle lyver

Og sådan kunne man blive ved med at finde eksempler på, at Mette Frederiksen benægtede alle informationer, lade skylden over på alle andre end hende selv.

Da hun forlod minkkommissionen kom statsministeren med en udtagelse til bl.a. TV 2 News. Hun sagde følgende: 

At skulle stå nu som statsminister med et embedsværk og bebrejde dem at have begået fejl efter, de har knoklet i to år, det gør jeg simpelthen ikke.

Mette Frederiksen, Statsminister

Det kan måske godt være. Men det stod klart, at statsministeren ikke har problemer med at kalde sine egne ministre for løgnere for at redde eget skind.

Citaterne er bl.a. hentet fra B.T.’s fremragende live dækning af minkkommissionen.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ