Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Mette Frederiksens kvindekort er nem at afvise – hvis man vil

Efter at Mette Frederiksen smed offerkortet og kvindekortet, har flere på venstrefløjen forsvaret hende og bakket hende op. Lad os se på fakta.
Mette Frederiksens kvindekort er nem at afvise - hvis man vil - radio4 - det sidste måltid - offerkort
Siden Mette Frederiksen i programmet ‘Det sidste måltid’ på Radio4 smed kvindekortet og offerkortet, som modtræk til de mange kritikkere, der mener, at hun misbruger magten, ødelægger retsstaten og demokratiet, har flere fra venstrefløjen været ude ude at forsvare statsministeren.

Men jeg tror noget af den magtkritik der er, det har noget at gøre med at jeg er kvinde. Mistænkeliggørelsen i at en statsminister bruger magten til at varetage nogle interesser i det her samfund. Den har vi aldrig hørt før i Danmark.

Statsministerens egne socialdemokratiske partimedlemmer har som altid stået i kø for at forsvare deres store landsmoder, den ufejlbarlige jomfruelige sandfærdige Mette Frederiksen.

Overfaldet for påstået magtmisbrug

Folketingsmedlem Jens Joel mener blandt andet, at ingen kritiserede Anders Fogh Rasmussen for at være magtfuldkommen trods ‘udpræget blokpolitik, krigsdeltagelse, snævert flertal og modstand mod at kommissionsundersøge noget’.
Et er, at Jens Joel beskylder andre for ikke at ville undersøge lovbrud. Det ville jo næsten være dybt komisk, hvis ikke det var fordi der sidder utallige minkavlere, der føler sig svigtet af Socialdemokratiet, retsstaten og demokratiet. Blandt andet fordi Socialdemokratiet ikke vil gå med til en advokatundersøgelse af Mette Frederiksen.
Noget andet er, at Jens Joel fuldstændig glemmer, at Anders Fogh Rasmussen er en af de få statsministere, der rent faktisk er blevet overfaldet. Blandt andet på grund af beskyldninger om misbrug af magten.
Et overfald som Mette Frederiksen’s og Jens Joel’s nuværende partikollega, børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theils, hyldede og bakkede op om, som medlem af Enhedslisten. Vold er tydeligvis noget ministeren er ganske vild med.

Skødehundende fra Enhedslisten

Og nu vi er ved Enhedslisten, så tog det ikke lang tid for Mette Frederiksens og Socialdemokratiets sædvanlige skødehunde, at bakke op om statsministerens kvindekort og offerkort.
For eksempel skriver Enhedslistens chefideolog og folketingskandidat, Pelle Dragsted, der der dømt for politisk vold og hærværk, på Twitter, at selvfølgelig spiller køn en rolle. Og henviser sjovt nok også til Anders Fogh Rasmussen.
Påstanden om, at Anders Fogh Rasmussen ikke blev kritiseret for magtmisbrug, har vi allerede bortvist. Takket være Pelle Dragsted’s tidligere partikollegas hyldest til vold og overfald.

Statsministeren forekommer mig mere uhyggelig end Fogh Rasmussen, måske fordi man aldrig havde forestillet sig denne autoritære og udemokratiske adfærd fra Socialdemokratiet. Svend Auken må vende sig i sin grav.

Men at Pelle Dragsted og Enhedslisten mener, at magtkritikken skyldes Mette Frederiksens køn, er ganske morsomt, når man tænker på, hvordan partiet selv har omtalt statsministeren.
Når Enhedslisten kalder Statsminister Mette Frederiksen for mere uhyggelig end Anders Fogh Rasmussen, er det så også på grund af hendes køn?
Man kunne også spørge Pelle Dragsted, om han kalder Danmarks tidligere mandlige statsminister for en kælling? For så sent som i sommers kaldte Dragsted netop Fogh for den mest magtfuldkomne og enerådende statsminister, Danmark har haft.

Magtkritik uanset køn

Årsagen til at Mette Frederiksen, regeringen og Socialdemokratiet konstant rammes af magtkritik er ikke på grund af statsministerens køn, men fordi de konstant misbruger magten.
Under Mette Frederiksens ledelse har statsministeren og hendes ministre begået grundlovsbrud, vildledt folketinget og danskerne, udstedet ulovlige ordre, løjet flere gange og svindlet med skattemidlerne. Bare for at nævne nogle enkelte af de mange tilfælde af magtmisbrug. Alt sammen uden konsekvenser.

har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet

Fuldstændig på samme måde, som andre politikere, uanset køn, er blevet ramt af kritik om magtmisbrug og magtbegær. En kritik Socialdemokratiet og Mette Frederiksen selv har været ganske aktive deltagere i.
Socialdemokratiet har selv flere gange været ude at beskylde borgerlige regeringer og statsministre for at være magtfuldkommen. Og indtil videre har Danmark altså ikke haft en kvindelig borgerlig statsminister.
Faktisk har landets tidligere kvindelige socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt selv været ude at anklage hendes eget parti parti for at have ‘dårlige vaner‘, når det gælder ejerfornemmelser over regeringsapparatet.

Radio4 fortsætter mikrofonholderiet

Men på trods af de mange klare beviser på, at Mette Frederiksen ikke bliver beskyldt for magtmisbrug og magtbegær, fordi hun er kvinde, så fastholder mange påstanden. Flere mener endda, at statsministerens kvindekort ikke kan afvises, trods den klare dokumentation.
Et godt eksempel er Radio4’s nyheds- og aktualitetschef, Jon Hasselbalch Mikkelsen, der på Twitter skriver, at statsminister Mette Frederiksens påstand om sexisme er umuligt helt at afvise.
Vi kan sagtens se det fra Jon Hasselbalch Mikkelsen’s og Radio4’s side. Det er jo svært at bevise noget, når man er mere interesseret i at holde mikrofonen for Mette Frederiksen, som den skatteyderbetalte radiostation netop gjorde, da statsministeren kom med hendes kvindelige offerkort.
Hvis Mette Frederiksen havde været en mand og borgerlig statsminister eller minister, var hun for længst blevet afsat. Men statsministerens held er, at hun er kvinde og har tre kvindelige skødehunde: Enhedslisten’s Mai Villadsen, Socialistisk Folkeparti’s Pia Olsen og Radikale Venstre’s Sofie Carsten Nielsen.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ