Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Mettes næse er hån af minkavlerne og retsstaten

Støttepartierne sælger deres næse til Mette Frederiksen som voldsom kritik. Statsministeren sidder netop nu og storgriner af sine skødehunde.
Mette Frederiksens næse er hån af minkavlerne og retsstaten - minkskandalen

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Det er netop kommet frem, at regeringens støttepartier (Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre) har valgt at give statsminister Mette Frederiksen en såkaldt næse.
Partisoldater fra de tre partier har straks været ude at sælge næsen som “hård kritik” og “alvorlige konsekvenser ” for Mette Frederiksen.
For eksempel skriver den radikale næstformand og folketingsmedlem, Andreas Steenberg, følgende på Facebook:

Hård kritik af regeringen!

Og Enhedslistens chefideolog Pelle Dragsted, der tidligere har benyttet sig af politisk vold og hærværk, har tidligere udtalt på Twitter, at det ville få konsekvenser for regeringen.

Ingen konsekvenser

Sandheden er, at lovbrud, vildledning og ulovlige instrukser absolut ingen konsekvenser har fået for Mette Frederiksen og regeringen.
For en næse er og bliver en ren formalitet i folketinget, noget som sjældent får parlamentariske eller andre politiske konsekvenser. Også i dette tilfæde har tildelingen af en næse ingen betydning overhovedet.
Netop afdøde Uffe Ellemann Jensen fik 80 næser af Folketinget, mens han var udenrigsminister, men sad alligevel i 10 år. Det understreger med al tydelighed, hvor ligegyldig en politisk næse er.
At socialdemokratiet selv bakker op om næsen, udstiller støttepartiernes, regeringens og Mette Frederiksens spin.

Flere løgne

Til TV 2 News udtaler Socialdemokratiets politiske ordfører Rasmus Stoklund desuden, at statsminister Mette Frederiksen ikke har begået fejl i minkskandalen, at regeringen påtager sig det fulde ansvar.
At Stoklund påstår, at statsminister Mette Frederiksen ikke har begået fejl, er endnu en af rød bloks mange løgne. Man skal sådan set bare læse minkkommissionens rapport, så har man beviset på, at Socialdemokratiet igen ikke taler sandt.

Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november

Men hvis lovbrud, grov vildledning og ulovlige instrukser ikke er fejl, så må det jo være bevidste valg, statsministeren har foretaget. Rasmus Stoklund har med sit forsøg på spin, afsløret bedraget fra Mette Frederiksen og regeringen.
Og når statsminister Mette Frederiksen nægter at sige sætningen “jeg har begået fejl”, så har hverken hun eller regeringen, taget det fulde ansvar.
Fakta om minkkommissionens rapport
DanmarksFremtid.dk
Støttepartierne og regeringen bruger altså igen løgne, manipulationer og bevidst forkert læsning af minkkommissionens rapport, som undskyldning for at frede Mette Frederiksen.
Vi har tidligere fortalt, at samtlige støttepartier har været ude at lyve om, at minkkommissionen har taget stilling til grov uagtsomhed, selv om minkkommissionen selv skriver det modsatte.

En undersøgelses- kommission kan dog ikke få til opgave at foretage retlige vurderinger til belysning af spørgsmålet om ministres ansvar

Det står endda i loven bag undersøgelsen, at minkkommissionen ikke måtte tage stilling til grov uagtsomhed.

Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed

Radikale Venstre har derudover været ude at bruge utallige løgne for at frede regeringen. Blandt andet har Andreas Steenberg påstået, at vidnerne i minkkommissionen vidnede under vidneansvar, hvilket de ikke gjorde. Vidnerne havde altså ikke pligt til at tale sandt.
Radikale Venstre bliver desuden ved med at påstå, at de har væltet regeringen, selv om den fortsat sidder. Det er ikke bare typisk radikal arrogance, det er at tale ned til vælgerne.

Pligt til at undersøge lovhjemmel

En af Mette Frederiksens og støttepartiernes væsentlige undskyldninger, for at lade Mette Frederiksen slippe, er, at “hun ikke vidste noget”.
Støttepartierne forholder sig ikke til, at statsministeren rent faktisk blev informeret, da hun fik udleveret et notat om manglende lovhjemmel, men at Mette Frederiksen egenrådigt besluttede, at man ikke skulle læse notaterne på mødet.

Ansvar for en af kongen underskrevet beslutning påhviler såvel enhver minister, der har medunderskrevet, som ministre, der på anden måde har medvirket til beslutningens tilblivelse.

Får vi som almindelige dødelige borgere et brev fra det offentlige i vores digitale brevkasse, så ser myndighederne det som, at vi er informeret, også selv om vi vælger ikke at læse brevet.

Minkkommissionen afviser i rapporten (side 736) desuden Mette Frederiksens undskyldning om, at det er embedsværkets pligt at informere ministrene om manglende lovhjemmel.

Dette kan dog efter kommissionens opfattelse næppe kræves i forhold til en beslutning, som ikke var forudset og i hvert fald ikke behandlet i materialet udarbejdet til brug for mødet

Når en beslutning ikke var forudset og ikke behandlet forud, så skal ministeren selv være opmærksom på at spørge indtil lovhjemmel. Samtidig afviser Minkkommissionen, at tidspres er en undskyldning for ikke at sætte sig ind i lovhjemmel, før man tager en beslutning.

Men regeringens støtteparti “glemmer” desuden, at Mette Frederiksen og regeringen fortsatte den ulovlige nedlagtning i 11 dage, trods de på det tidspunkt vidste, at der ikke var lovhjemmel. Man valgte endda at misbruge både militær og politi til at sørge for, at den ulovlige instruks blev udført.

Ingen konsekvenser

Fakta er, at lovbrud, vildledning og ulovlige instrukser ingen konsekvenser overhovedet har fået for statsminister Mette Frederiksen.
Citat - Mette frederiksen lovløst samfund - Danmarks Fremtid-20
Statsministeren hedder fortsat Mette Frederiksen, regeringen er ikke gået af, og samtlige røde partier vil ikke afvise, at give Mette Frederiksen en ny periode som statsminister efter et valg. Man skal være skødehund for regeringen for at kalde det for konsekvenser.
Sandheden er, at Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten fortsætter med at håne retsstaten, demokratiet og ikke mindst minkavlerne og deres familier.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ