Danmarks Fremtid - fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark - nyheder - debat - video
47,5%
NYHED

SF: Minkskandalen er en storm i et glas vand

Socialistisk Folkeparti er nu ude at kalde en af danmarkshistoriens største politiske skandaler, minkskandalen, 'en storm i et glas vand'.
SF kalder minkskandalen for en storm i et glas vand - Pia Olsen Dyhr - Kirsten Normann - Mette Frederiksen - Demokrati - Retsstat - valget er dit - Folketingsvalg 2022
Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.
Socialistisk Folkeparti’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, kalder på Facebook hele minkskandalen for ‘en storm i et glas vand’. Regeringen, Socialdemokratiet og støttepartierne fortsætter med at håne minkavlerne og deres familier.
Ikke alene mener SF, at grundlovsbrud, ulovlig nedslagtning af et helt erhverv, er i småtingsafdelingen. Mette Frederiksens skødehunde mener også, at det er oppositionen, der er problemet.

Vildledende

I hendes opslag på Facebook starter Kirsten Normann Andersen ud med at kalde minkskandalen for ‘en storm i et glas vand, hvorefter hun kalder blandt andre oppositionen for vildledende:
Men hvem er det nu lige, der har været vildledende? Hvem er det, der har udstukket ulovlige instrukser? Minkkommissionen var nådeløs i deres kritik af netop statsministeren og regeringen. Kommissionen skrev blandt andet følgende:

Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november

Er Socialistisk Folkeparti virkelig så desperate efter ministerbiler, at man vælger at se stort på grundlovsbrud, løgne, trusler og magtmisbrug.
Er Socialistisk Folkeparti virkelig så desperate efter ministerbiler, at man gerne lyver om minkrapporten, lyver for Mette Frederiksen?
Meget kunne tyde på det.

Lyver om minkkommissionen

Ikke nok med at Kirsten Normann Andersen (SF) i hendes Facebook opslag håner minkavlerne og deres familier. Hun vælger også at lyve om minkkommissionens arbejde. Noget både Radikale Venstre og Enhedslisten også har formået.

Minkkommissionen gennemgår minutiøst omstændighederne omkring de beslutninger, som blev truffet om den alvorlige situation med smitte i mink. Det er et grundigt stykke arbejde – og afspejler også forløbet, som jeg husker det. Og jeg er enig med kommissionen i, at der ikke er fundet belæg for, at nogen har handlet ulovligt med vilje. Det er det vigtigste for mig.

Når Kirsten Normann Andersen skriver, at minkkommissionen ikke har fundet belæg for, at nogen har handlet ulovligt med vilje, så er det ikke sandt, det er en decideret løgn.

Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed

For minkkommissionen har ikke taget stilling til, om nogen har handlet groft uagtsomt, noget der er strafbart ifølge ministeransvarlighedsloven.

En minister straffes, hvis han forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ham efter grundloven eller lovgivningen i øvrigt eller efter hans stillings beskaffenhed.

Kommission kunne og skulle hellere ikke foretage retlige vurderinger af ministres ansvar. Desuden var vidner i Minkkommissionen ikke forpligtet til at tale sandt.

Ministerbiler

Gennem hele hendes Facebook opslag, bruger Kirsten Normann Andersen sundhedsfaren og tidspresset som en undskyldning. Men det har minkkommisionen også afvist.
Så sent som i weekenden var Professor Lasse Lund Madsen ude at fortælle, at der efter hans mening var grundlag for en rigsret mod Mette Frederiksen.
Kirsten Normann Andersen mener altså, at grundlovsbrud og mulighed for en rigsretssag er en storm i et glas vand. Ministerbiler er åbenbart vigtigere end retsstat og demokrati.

Fakta om minkskandalen

Fakta om minkkommissionens rapport
DanmarksFremtid.dk

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ