NYHED

Minkskandalen: Gå af Mette Frederiksen

Gå af Mette Frederiksen eller blev væltet. Så enkelt kan minkskandalen opsummeres. Desværre er alt for mange statsministerens skødehunde.
Minkskandalen - Gå af Mette Frederiksen du har sviget retsstaten og demokratiet

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Det er sådan set ganske enkelt og ligetil. Regeringen begik grundlovsbrud, det har flere ministre indrømmet, da den tog beslutningen om at slagte alle danske mink, og de facto lukke et helt erhverv, uden at have lovhjemmel.

Det er statsministeren, der konkluderer

Johan Legarth, departementchef justitsministeriet

Og som det kom frem under minkkommissionens afhøringer, så var det Mette Frederiksen, der sad for bordenden på det afgørende møde, hvor beslutningen blev taget, nemlig i regeringens koordinationsudvalg.

Ansvar for en af kongen underskrevet beslutning påhviler såvel enhver minister, der har medunderskrevet, som ministre, der på anden måde har medvirket til beslutningens tilblivelse.

Ministeransvarlighedsloven § 4

Og ifølge justitsministeriets departementchef, Johan Legarth, så var det statsminister Mette Frederiksen, der konkluderede, og dermed tog den endelige ulovlige beslutning om nedslagtning af minkene.

Og før det pågældende møde, fik statsministeren, og de andre ministre på mødet, udleveret en mappe med notater, hvor der blandt andet stod, at der ikke var lovhjemmel til at begynde nedslagtningen. Man blev informeret, men valgte ikke at læse notatet, ikke at passe sit arbejde. 

Grov uagtsomhed

Ved ikke at læse de udleverede notater om manglende lovhjemmel og haste beslutningen igennem, har Mette Frederiksen, og flere af hendes ministre, handlet groft uagtsomt. Grov uagtsomhed skal ifølge lov om ministres ansvarlighed straffes. Derfor skal Mette Frederiksen og flere af hendes ministre stilles for en rigsret.

En minister straffes, hvis han forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ham efter grundloven eller lovgivningen i øvrigt eller efter hans stillings beskaffenhed.

Ministeransvarlighedsloven § 5

Også selv om Mette Frederiksen, hendes ministre og de socialdemokratiske partisoldater har påstået, at man begik lovbrud på grund af faren for folkesundheden i forbindelse med covid-19. 

Men regeringen kan ikke undskylde lovbrud med, at det er sket for at redde menneskeliv. Skulle det være tilfældet, så skulle regeringen have påkaldt sig nødret, og det gjorde regeringen ikke.

Loven gælder også for Mette Frederiksen

Det er på tide, at Socialdemokrater en gang for alle lærer, at loven også gælder for dem, ikke kun deres politiske modstandere. Men desværre så tyder alt på, at statsminister Mette Frederiksen slipper af sted med endnu et angreb på retsstaten og demokratiet.

For det første ser det ud til, at støttepartierne ikke vil stå ved deres jævnlige forsvar af retsstaten, det kan du læse mere om her. Støttepartierne er mere fokuseret på muligheden for en ministerbil, ministerchauffør, ministerløn og ministerpension.

Vi fortjener hård kritik – men der er ikke grund til en rigsretssag mod mig

Mette Frederiksen

Og for det andet så vil statsministeren ikke selv tage konsekvenserne. Tirsdag aften offentligjorde Berlingske et interview med statsministeren, hvor hun blandt andet udtalte, at der ingen grund er til at sende hende for en rigsret.

Det er typisk Mette Frederiksen at bestille medierne til at holde mikrofonen for hendens spin, og det er typisk statsministeren, at forsøge at lave en folkeforførelse forud for hård kritik af regeringen.

Statsmanden Poul Schlüter

Statsminister Mette Frederiksens ageren, før minkkommissionen i morgen torsdag afleverer deres rapport, står i fuldstændig kontrast til tidligere statsminister Poul Schlüter (K) måde at håndtere Tamilsagen på. Han ventede til den daværende kommission havde afleveret deres rapport, før han udtalte sig

Poul Schlüter tog tilmed konsekvenserne og lod regeringen gå af, selv om han ikke var involveret i beslutningen. Modsat Mette Frederiksen, der tog den endelige beslutning om den ulovlige nedslagtning af alle mink, men nægter at gå af.

Det er det, der kendetegner en statsmand. Mette Frederiksen er og bliver aldrig en statsmand eller en statskvinde. Det kan hun takke sin egen magtarrogance og foragt for retsstaten for.

Måske statsministeren i dag skulle tage at lytte til statsministeren i november 2020, som udtalte, at det ville være et lovløst samfund, hvis en regering ikke efterlevede nationale love. 

Statsministeren er og bliver en skamplet på retsstaten og demokratiet. En skamplet på Danmark. Mette Frederiksen skal gå af.

Læs også vores indlæg fra tidligere i dag, hvor vi skrev om mediernes svigt i forbindelse med minkskandalen, og ikke mindst støttepartiernes svigt af retsstaten og demokratiet.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ