NYHED

Minkskandalen: støttepartierne har svigtet

Med grundlovsbrud har Mette Frederiksen svigtet retsstaten, men også støttepartierne har svigtet. Vi ser frem mod minkkommissionens rapport.
Minkskandalen - Støttepartierne har sviget retsstaten og demokratiet - Enhedslisten SF Radikale

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

På trods af lovbrud, løgne, sletning af beviser og trusler mod embedsmænd og eksperter, hedder Danmarks statsminister fortsat Mette Frederiksen. Det er ikke bare en hån mod retsstaten og demokratiet, det er også en kæmpe hån mod minkavlerne og deres familier, der mistede hele deres livsværk, deres fremtid.

At Mette Frederiksen ikke er blevet væltet, er støttepartiernes ansvar. Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre har holdt Socialdemokratiet ved magten i 3 år og har dermed svigtet retsstaten og demokratiet.

Dårlig undskyldning

Flere gange har Mai Villadsen (EL), Pia Olsen Dyhr (SF) og Sofie Carsten Nielsen (R) brugt som undskyldning, at man afventede minkkommissionens rapport. Men det er en dårlig undskyldning, for det har givet statsministeren og hendes kumpaner muligheden for at forstyrre og forhindre minkkommissionens arbejde. Givet regeringen muligheder for at lave nye angreb mod retsstaten, som for eksempel FE-sagen.

Støttepartierne har ellers ikke holdt sig tilbage med at belære andre om reststaten, at love skal overholdes, og at demokratiet skal respekteres. Noget du kan læse mere om her.

Da det drejede sig om Inger Støjberg’s barnebrude, meddelte de tre støttepartier allerede inden offentliggørelsen af instrukskommissionens rapport, at advokater skulle hyres til at rådgive folketinget om muligheden for en kommende rigsretssag. Nu tøver støttepartierne med at lade uvildige advokater vurdere minkkommissiones rapport.

Nu har vi et ansvarligt parlamentarisk flertal, som er villig til at drage de parlamentariske konsekvenser, hvis der er sket en misinformation af Folketinget

Peder Hvelplund, Enhedslisten

Og bemærk i den forbindelse, at Enhedslisten’s Peder Hvelplund taler om parlamentariske og ikke juridiske konsekvenser for Mette Frederiksen og regeringen. Parlamentariske konsekvenser er en næse eller mistillid til en minister, ikke juridiske konsekvenser i form af en rigsretssag. Også Enhedslistens Pelle Dragsted har været ude med en kattelem til Mette Frederiksen, det kan du læse mere om her.

Bestikkelse

For et par dage siden kunne man i Politiken læse, at socialistisk Folkeparti’s leder Pia Olsen Dyhr foreslog en knaldrød flertalsregering bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og så selvfølgelig Socialistisk Folkeparti.

Pia Olsen er altså ude at snakke en forlængeste af Mette Frederiksens tjans som statsminister på trods af lovbrud, løgne og trusler, kun en lille uge før minkkommissionen kommer med deres rapport om en af Danmarkshistoriens største politiske skandaler, nemlig socialdemokratiets grundlovsbrud. Det er ganske enkelt at håne danskerne og ikke mindst retsstaten.

Også Radikale Venstre’s Sofie Carsten Nielsen har været ude at snakke mulige kombinationer af kommenede regeringer, og dermed muligheden for at fortsætte med Mette Frederiksen som statsminister. Det vidner om, at støttepartierne ikke tager minkskandalen særlig alvorligt.

Pia Olsen dyhr og Sofie Carsten Nielsen sender et kraftigt signal til grundlovsbryderen, den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen, at hun kan slippe af sted med ulovligt at ødelægge et helt erhverv uden konsekvenser. At Mette Frederiksen kan slippe for en rigsret, selv om det burde være en selvfølge, at statsministeren og mange af hendes ministre skal have en juridisk straf.

Så længe Mette Frederiksen stiller ministerbiler, eller andre former for smørelse, til rådighed, så længe vil støttepartierne altså ignorere retsstaten og demokratiet. Det er kun et ord, der dækker den holdning, det er bestikkelse.

Stribe af sager

Det er ikke kun, når det gælder minkskandalen, at de tre røde støttepartier holder hånden over Mette Frederiksen og hendes ministre. 

Vi har set det i forbindelse med FE-skandalen, hvor en minister som Trine Bramsen for længst skulle have fået sparket for blandt andet at bruge efterretningstjenesterne til at forfølge politiske modstandere, der er kritiske.. 

Og senest har vi set, at en minister kan lave kreditkortmisbrug, lyve om det, uden det får konsekvenser.

Smider man alle sagerne, bortforklaringerne og “undskyldningerne” i en samlet gryde, så beviser det, at støttepartierne ikke har nogen som helst interesse i at forsvare retsstaten og demokratiet. Det eneste, der tæller for Mai Villadsen, Pia Olsen Dyhr og Sofie Carsten Nielsen, er muligheden for ministerbil, ministerløn og ministerpension.

Hvis støttepartierne har bare en smule troværdighed tilbage, så beviser de i morgen torsdag, at loven også gælder for Mette Frederiksen og resten af de  socialdemokratiske ministre.

Også medierne har svigtet retsstaten og demokratiet, det kan du læse mere om her. Senere i aften her på Danmarks Fremtid, kan du læse vores leder, hvor vi melder klart ud: statsminister Mette Frederiksen skal gå af. 

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ