NYHED

Medienævnet: Netavisen Pio kan forsætte misbrug af mediestøtte

Vi har fået svar fra Medienævnet, der står for tildeling af mediestøtte. SocialdemokratiskeNetavisen Pio kan forsætte misbrug af tildelte skattekroner.
Medienævnet - Netavisen Pio kan forsætte misbrug af mediestøtte

For nogle dage siden sendte vi et åbent brev til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, medieordførerne i Folketinget samt medienævnet der står for tildeling af mediestøtte til de danske medier. 

Anledningen var, at den socialdemokratiske partiavis Netavisen Pio igen var blevet fanget i bedrag.

Radio Loud afslørede, at Netavisen Pio havde bragt indhold af en fake profil. En fake profil der havde leveret en aldeles kritisk anmeldelse af selvsamme radio. En radiostation som den socialdemokratiske chefredaktør på Pio, Niels Jespersen, sjovt nok er stor kritiker af.

På baggrund af tidligere sager med trusler mod politiske modstandere, kopiering af indhold fra andre medier samt ikke mindst det faktum, at mediet efter manges opfattelse har svindlet sig til mediestøtte, gik vi ind i sagen for at undersøge, hvorfor et “medie” som Netavisen Pio forsat kan få mediestøtte.

henvender sig til en bred kreds af brugere og ikke alene er rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper, medlemmer af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer, politiske partier eller ansatte i offentlige institutioner m.v.

Bekendtgørelse om mediestøtte

Det åbne brev, som du kan læse her, spørger helt grundlæggende kulturministeren, medieordførerene og medienævnet, hvorfor et medie som Netavisen Pio forsat kan få mediestøtte, når mediet tydeligvis er socialdemokratisk og har store problemer med at leve op til god presseetik.

Medienævnet

Nu har medienævnet, som nogle af de første, svaret tilbage på vores åbne brev.

Som ventet så fralægger nævnet sig deres ansvar, deres forpligtelse til at kontrollere mediernes brug af mediestøtte.

Om tildelingen af mediestøtte til socialdemokratiske Netavisen Pio skriver Eva Sønderstrup-Andersen, der er specialkonsulent i medienævnets sekretiriat, følgende generelle udenomssnak:

Til gengæld er det ikke vurderingen, at der er grund til at udelukke nyhedsmedier ejet af politiske partier fra støtte. Der har i Danmark været tradition for, at dagblade var ejet af politiske partier. Det ses som en fordel for pluralismen og mangfoldigheden, at det politisk ejede medie kan eksistere side om side med andre typer af nyhedsmedier”.

Medienævnet

Så medienævnet godkender altså, at partier må bruge mediestøtte, og dermed skattekroner, til at lave propaganda for deres politiske holdninger.

Det må betyde, at samtlige danske partier nu laver en ansøgning for at få mediestøtte til deres partiaviser. For det er vel ikke politiske holdninger der afgør tildelingen af mediestøtte?

Når medienævnet kan udlede, at mediestøtte godt må gå til at levere politisk propaganda for bestemte partier, trods bekendtgørelsen, så er det enten fordi, at nævnet ikke lever op til deres forpligtigelser eller også skyldes det, at lovgivningen er så vag, at socialdemokratiske partiaviser har fundet et smuthul, som de så misbruger.

Når det gælder de andre kritikpunkter, kopiering af andres indhold samt brug af fake profiler og trusler mod politiske modstandere, så vælger medienævnet også at snakke uden om i disse tilfælde.

Man kan kort opsummere medienævnets besvarelse med, at de danske medier kan svindle, bidrage og manipulere. Mediestøtten kan ikke fratages.

Du kan læse hele medienævnets “svar” her.

Politikerne bør tage ansvar

Det kommer ikke som den store overraskelse, at vi har et medienævn, der er aldeles konfliktsky og derfor ikke vil fjerne mediestøtten fra Netavisen Pio. 

For mediestøtten tildeles forsat den socialdemokratiske partiavis trods utallige skandaler.

Derfor må ansvaret placeres hos kulturministeren og folketingets partier. Det er dem der i sidste ende laver lovgivningen bag mediestøtten.

Det er også derfor, at vores åbne brev var stillet primært til kulturministeren og medieordførerene.

Desværre er der kun en enkelt politiker, Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti, der indtil videre er vendt tilbage med svar. Han skriver bl.a. følgende: 

Jeg er helt enig i at det udefra ikke ser godt ud med netavisen Piopio. Det er dog ikke os folketingspolitikere, der tildeler mediestøtten og i sidste ende tager den fra nogen, hvis de ikke opfylder kravene. Det er Medienævnet der har ansvaret for dette, så vil anbefaler, at du tager fat i dem for besvarelse af spørgsmålene.

Dennis Flydtkjær, medieordfører Dansk Folkeparti

Derefter skriver Flydtkjær, at hvis medienævnet ikke lever op til deres forpligtigelser, så er det ministerens ansvar.

Misbrug kan forsætte

Problemet med den lidt vage udtalelse fra Dennis Flydtkjær er bare, at vi i øjeblikket har en socialdemokratisk kulturminister, der nok ikke er interesseret i at fratage sin egen partiavis mediestøtten.

Hvorfor skulle hun som socialdemokrat og minister fratage sit eget medie støtte. En støtte som mediet bruger til at levere daglig propaganda og mikrofonholderi over for netop Socialdemokratiet og regeringen?

Netavisen Pio kan altså forsætte med at misbruge danske skattekroner. udelukkende fordi vi har et konfliktsky medienævn, en socialdmeokratisk kulturminister og nogle medieordførere der ikke gider passe deres arbejde.

Vi vil forsætte med at følge op på sagen og vender tilbage, så snart der er mere flere besvarelser på vores åbne brev.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ