Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Misbrug af skattemidler: Rasmus Prehn skal gå af

Minister for landbrug, fiskeri og fødevarer, Rasmus Prehn, har misbrugt sit minister-kreditkort til at betale for privat forbrug. Han må gå eller fyres.
Rasmus Prehn afsløret i endnu en løgn i forbindelse med hans svindel og musbrug af skattemidler
Ekstra Bladet har afsløret, at Rasmus Prehn, der er minister for landbrug, fiskeri og fødevarer, har misbrugt sit minister-kreditkort til betaling af flere regninger på barer og restauranter. Han har mod reglerne betalt for privat forbrug.

Rasmus Prehn bruger som undskyldning, at han har betalt pengene tilbage. Men det er en dårlig undskyldning. For loven er klar og tydelig. Man kan ikke betale for privatforbrug på statens kreditkort.

Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, udtaler:

Det er en forkert brug af kreditkort. Der er ikke mulighed for, at man kan lægge ud for private indkøb. Heller ikke, hvis man refunderer det efterfølgende

Faktisk har tidligere tilfælde af misbrug af kreditkort resulteret i tiltale for bedrageri og i sidste ende domme. Sorø Kommunes tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, er for eksempel blevet tiltalt for bedrageri. Og en tidligere kommunaldirektør i Greve blev fyret for samme forseelse.

Løgn og svindel

I en kommentar om sagen på hans Facebook side, kommer Rasmus Prehn endda med en direkte løgn til en kritisk dansker. Ministeren påstår, at det er normal praksis, at lægge ud for private køb med statens kreditkort.
En kommentar der ikke kun strider mod professor Sten Bønsing udtalelse, men også selve regelsættet og lovgivningen.
Der er altså ikke alene tale om svindel, men ministeren lyver også omkring de faktiske forhold. Der er tale om en så alvorlig overtrædelse, at Rasmus Pren må gå af som minister, eller blive væltet. For statsminister Mette Frederiksen har tydeligvis ikke tænkt sig at gøre noget som helst.
At de danske medier ikke har forlangt Rasmus Prehn’s afgang er ganske enkelt grotesk, men hænger måske sammen med, at nogle journalister har et tæt forhold til rasmus Prehn, fester med ministeren.
På tide at Socialdemokratiet lærer, at loven også gælder for Socialdemokrater.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ