NYHED

Nærpolitistationer åben to timer om ugen – Kommunalvalg 2021

Justitsminister Nick Hækkerup har klippet snoren til en af de nye nærpolitistationer, men som resten af regeringens politik, så er det ren vælgerbedrag.
Nærpolitistationer åben to timer om ugen - Kommunalvalg 2021

Snart skal vi alle stemme til kommunalvalget, og de fleste partier er ude at love guld og grønne skove. Dette gælder – ikke overraskende – også for Socialdemokratiet, der ikke spilder en chance for at fortælle om deres nye tiltag med 20 nye nærpolitistationer.

På Socialdemokratiets website kan man bl.a. læse følgende om partiets retspolitik:

“Mange danskere oplever desværre et mindre synligt politi, hvilket skaber større utryghed for mange. Derfor har Socialdemokratiet styrket politiets lokale tilstedeværelse i hele landet med 20 nye nærpolitistationer.”

Og i en pressemeddelelse udsendt af justitsministeriet i april i år, udtalte justitsminister Nick Hækkerup bl.a. følgende:

“de vil kunne henvende sig fysisk til politiet og for eksempel foretage anmeldelser eller få råd og vejledning. Jeg ser frem til at besøge de første nærpolitienheder, der allerede forventes at stå klar i år.”

Sandheden om nærpolitistationer

Regeringen og Socialdemokratiet gør altså de nye nærpolitistationer til en vigtig del af deres retspolitik, til en vigtig del af kontakten mellem politiet og den enkelte borger.

Men et er, hvad Socialdemokratiet fortæller vælgerne, noget andet er virkeligheden. Det har vi set flere eksempler på.

Virkeligheden afslørede Justitsminister Nick Hækkerup selv, da han klippede snoren til den nye nærpolitistation i Dianalund.

For på døren kan man se åbningstiderne for den nye nærpolitistation. Borgerne kan komme forbi hver torsdag mellem 15.00 og 17.00.

Det afslørede brugeren Dennis Sterberg på Twitter.

Det er ren vælgerbedrag og viser endnu engang, at hvad Socialdemokratiet siger og ønsker før et valg, ikke hænger sammen med deres politik efter et valg.

For to timers åbningstid om ugen, skal der nu bruges penge og ressourcer på et bedrag af en nærpolitistation.

Opdatering

Justitsministerens presse- og kommunikationsrådgiver Jakob Kronborg er selvfølgelig ikke enig i vores kritik af regeringen. På Twitter skriver han som svar til vores tweet:

”Som det også fremgår af den PM, som I nævner i artiklen, så er stationen i Dianalund IKKE en del af de 20 nærpolitistationer, men derimod 1 af 3 satellitstationer, som kun har åbent to timer om ugen. De andre 20 kommer minimum til at have åbent 15 timer om ugen.”

Det er typisk spin retorik, der ikke forholder sig til fakta og virkelighed. Fakta er, at man bruger skattemidler på at have kontorlokaler til en nærpolitistation, der kun holder åben 2 timer om ugen.

Regeringen kalder det godt nok for satelitstationer, men det er ren ordspil. Og en åbningstid på 15 timer om ugen er forsat at gøre grin med vælgerne.

Jakob Kronborg skriver sjovt nok ikke, hverken i hans profil eller i hans svar, at han er ansat af justitsministeren.

Deltag i debatten på Facebook og Twitter. Eller indsend et debatindlæg her.

Støt os gerne via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ