Danmarks Fremtid
NYHED

Er Natos generalsekretær Mette Frederiksens marionetdukke?

Efter et besøg hos Mette Frederiksen har generelsekretær for NATO, socialdemokraten Jens Stoltenberg, pludselig ændret holdning.
Er Natos generalsekretær Mette Frederiksens marionetdukke?

Læs hele vores EU dækning i vores Tema “EU elitens fallitbo“.

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg har i dag været på besøg hos statsminister Mette Frederiksen samt forsvarsminister Morten Bødskov.
Her skulle de blandt andet drøfte NATO’s reaktion på Ruslands invasion af Ukraine samt det kommende NATO-topmøde.

Efter mødet blev der på Kastellet i København holdt et pressemøde, hvor den danske presse kunne stille spørgsmål til både statsministeren og generalsekretæren.

Et pressemøde der kom til at afsløre, at partifællesskab åbenbart er vigtigere end integritet og sandheden.

Stoltenberg modsiger sig selv

På pressemødet blev der selvfølgelig også spurgt ind til den kommende danske afstemning om forsvarsforbeholdet, om EU forsvarssamarbejdet kommer til at konflikte med NATO. 

Her kom Jens Stoltenberg bl.a. med denne udmelding:

Men jeg kan sige, at vi mener, at det er godt, at EU vil mere på forsvaret, når det kommer til bidrag til forskellige nye kapaciteter og at styrke europæisk forsvarsindustri

På dagens pressemøde mente Jens Stoltenberg altså, at en EU-forsvarsindsats kan hjælpe NATO. Det står i skærende kontrast til, hvad han mente den 21. oktober 2021.

Men jeg tror ikke på at gøre noget uden for Natos rammer, eller på at konkurrere med eller kopiere Nato, fordi Nato er stadig fundamentet for europæisk sikkerhed, og faktisk også for nordamerikansk sikkerhed

Altså den totale modsatte holdning af, hvad han fortalte på dagens pressemøde med Mette Frederiksen.

Man kan stille sig selv det spørgsmål, om Jens Stoltenberg mener, at det er vigtigst at være generalsekretær for NATO eller at have et godt forhold til sin socialdemokratiske partikollega, Mette Frederiksen

Hvad siger USA

Spørgsmålet er, hvad NATO’s helt store bidragsydere, USA, egentlig mener om den udtalelse fra den norske socialdemokratiske generealsekretær for NATO.

USA har bl.a. været ude at meddele, at de frygter, at Nato-alliancen snart løber tør for indsættelsesklare kamptropper. At et EU forsvarssamarbejde kan gøre det problem endnu større.

På dagens pressemøde lignede Jens Stoltenberg Mette Frederiksens Marionetdukke. Det var ikke et kønt syn.

Udtalelserne viser igen, at man ikke kan stole på de europæiske ledere, specielt ikke socialdemokratiske ledere.

Mindre EU, mere NATO. Det er Danmarks sikkerhed. Stem nej den 1. juni.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ