NYHED

NemID/MitID blokerer for vælgererklæringer til Støjberg

Flere fortæller til Danmarks Fremtid, at de i øjeblikket ikke kan afgive vælgererklæringer til Danmarksdemokraterne, Inger Støjbergs nye parti.
NemID MitID blokerer for vælgererklæringer til Støjberg

Opdateret: Inger Støjberg har indkaldt pressen til et pressemøde torsdag kl 13.00, et sted i Jylland. 

I går kunne vi fortælle, at Inger Støjberg indirekte har bekræftet, at hun er tilbage i dansk med politik med det nye parti “Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg.

Valgnævnet havde godkendt det nye navn, et navn Inger Støjberg havde givet tilladelse til. Der blev derfor også åbnet op for vælgererklæringer til partiet. 

Men i dag fortæller flere, at de ikke kan få lov til at afgive deres vælgererklæring, fordi de bliver smidt af systemet i forbindelse med log ind via NemID eller MitID.

Vælgererklæring nedbrud 01
vælgererklæring nedbrud 02

Hvad der foresager problemet ved vi ikke i øjeblikket. Det kan være, at der er så stor interesse for at afgive en vælgererklæring til Inger Støjberg, at det belaster systemerne.

Det er en demokratisk skandale, at vælgere bliver blokeret fra at afgive deres opbakning til et parti.

Vi har bedt Indenrigs og Boligministeriet om en kommentar. Vi afventer deres svar.

Opdateret kl. 11.19: Noget kunne tyde på, at der er et generelt problem med NemID og MitID.  Det har NemID selv oplyst på deres hjemeside, som efterfølgende også er brudt sammen.

Opdateret kl. 12.33: Indenrigs og Boligministeriets presserådgiver meddeler til Danmarks Fremtid, at man “har ikke fået henvendelser omkring det”. Derudover henviser ministeriet til Digitaliseringsstyrelsen, som bekræfter, at der er store generelle problemer på alle offentlige selvbetjeningsløsninger, herunder også vælgererklæringsportalen.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ