Netavisen Pio ikke berettiget til mediestøtte

Den socialdemokratiske partiavis, Netavisen Pio, ikke bare plagierer andre medier, truer politiske modstandere, de får også uberettiget mediestøtte.
Netavisen Pio ikke berettiget til mediestøtte
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Vi har flere gange her på Danmarks Fremtid omtalt den socialdemokratiske partiavis, Netavisen Pio. Vi har fortalt om mediets tætte forbindelser til Socialdemokratiet. Og ikke mindst fortalt om, hvordan mediet har fingrene langt nede i mediestøtte, altså skattemidlerne, som den eneste partiavis

I går kunne Ekstra Bladet så fortælle, at det røde medie har plagieret, altså stjålet, stort set hele artikler fra andre danske medier.

Socialdemokratiets ledelse og partisoldater har selvfølgelig været tavse.

Netavisen Pio hjemsender redaktør for plagiat

Selv om chefredaktøren Niels Jespersen ikke i første omgang mente, at der var nogle problemer, valgte han senere på dagen i går at hjemsende en medarbejder for at plagiere.

Eller sådan lød det i det mindste fra redaktøren for den socialdemokratiske partiavis. For sandheden er, at det ikke bare var en almindelig medarbejder, journalist, der blev hjemsendt.

Det var en redaktør, altså en del af ledelsen.

Noget der gør hele sagen endnu mere alvorligt.

Som redaktør har man et større ansvar, end en helt almindelig journalist. Man er som redaktør med til at ligge linjen for redaktionen, de andre journalister.

Den pågældende redaktør / journalist, der er blevet hjemsendt for plagiat, er Kim Kristensen. Det fremstår tydeligt, når man ser på de artikler, der er blevet plagieret.

Det er det samme navn, der går igen.

Mediestøtte skal væk

At en socialdemokratisk partiavis, som den eneste partiavis, får tildelt mediestøtte, ca. 500.000 kroner om året, er en politisk skandale, et demokratisk problem.

Ikke nok med at Socialdemokratiet, der er nuværende regeringsparti, har deres eget propaganda medie, så får dette medier også skattekroner for at levere propagandaen.

Minder det om en bananrepublik, så er det en bananrepublik.

Men er det overhovedet i overensstemmelse med loven om mediestøtte? Det mener vi ikke her på Danmarks Fremtid.

For læser man bekendtgørelse om mediestøtte, så står der følgende i paragraf 3, stykke 3:

“henvender sig til en bred kreds af brugere og ikke alene er rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper, medlemmer af arbejdsgiver-, arbejdstager- eller brancheorganisationer, politiske partier eller ansatte i offentlige institutioner m.v.”

Det er tydeligt, når man ser på hele personkredsen bag Netavisen Pio, den daglige dækning, at mediet er tæt forbundet til Socialdemokratiet. Dermed er propagandamediet ikke berettiget til mediestøtte i følge bekendtgørelsen.

Et flertal i Folketinget bør gå sammen og få frataget den socialdemokratiske partiavis dens tildelte skattemidler. Hvis de da har en smule respekt for demokratiet.

Og samtlige medier må gå sammen om at forlange mediestøtten frataget. Det drejer sig om alle journalisters troværdighed.

Mette Frederiksen er med jævne mellemrum ude at kritisere den presse, som ellers er gode til at holde mikrofonen for hendes regering. Måske hun skulle starte med at se på sit eget medie.

Men vi skal nok ikke regne med, at den socialdemokratiske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, der har ansvaret for mediestøtte, kommer springende og sørger for at bekendtgørelsen om mediestøtte bliver overholdt.

Deltag i debatten på Facebook og Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her.

Dy kan støtte driften af DanmarksFremtid.dk ved at støtte os via MobilePay box25487.

Læs også disse indlæg

Lars Boje Mathiesen - Jyllands-Posten pressekontor for Radikale

Lars Boje Mathiesen: Jyllands-Posten pressekontor for Radikale

Journalist fra Weekendavisen amok over sms kritik

Journalist fra Weekendavisen amok over sms kritik

Danmarks Radio kalder kritikere af vaccinetvang for sølvpapirshatte

Danmarks Radio kalder kritikere af vaccinetvang for sølvpapirshatte

Ekstra Bladet tør ikke

Ekstra Bladet tør ikke

En del af disse temaer

Tema Netavisen Pio
Tema Mediestøtte Licens Statsmedier - Danmarks Fremtid

Relaterede politikere

Danmarks Fremtid - Fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark

Ane Halsboe-Jørgensen

Mette Frederiksen - Socialdemokratiet

Mette Frederiksen

Læs mere om disse partier

Socialdemokratiet

Relaterede videoer

Danmarks Fremtid - Fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark

80 procent af danske journalister

Relaterede debatindlæg

I lille Danmark skabes en bananrepublik v2

I lille Danmark skabes en bananrepublik - Leder

Seneste nyheder

Inger Støjberg skal frikendes

I går var sidste dag i skueprocessen kaldet rigsretten mod Inger Støjberg. En rigsret der slet ikke skulle være startet. Inger Støjberg skal frikendes.

Seneste debatindlæg

Seneste videoer

Kritiske spørgsmål? Lev med det

I folketingets spørgetime viser Mette Frederiksen igen sin arrogance og sit magtmisbrug. Kritiske spørgsmål får hende til at lukke ned.

Politiken lyver om vold mod kvinder

Nye Borgerlige’s parodi på DR Detektor, Reflektor, har kigget nærmere på mediernes dækning af debatten om vold mod kvinder. Politiken bliver her afsløret i den