NYHED

Netavisen Pio: Mediestøtte går til Socialdemokratiets partiavis

Som den eneste partiavis får socialdemokratiske Netavisen Pio hvert år 500.000 skattekroner i mediestøtte.
Mediestøtte går til Socialdemokratiets partiavis Netavisen Pio

I år er der uddelt ca. 387.000.000 skattekroner i mediestøtte. En af modtagerne er den socialdemokratiske partiavis, Netavisen Pio, der hvert år får 500.000 kroner. Mediet påstår godt nok at være uafhængig, men det spin kan Socialdemokratiet ikke narre mange med.

Socialdemokratiets partiavis sendes gang på gang i byen med angreb på de personer, der har været i debat med socialdemokratiske partisoldater.

Mediets tidligere chefredaktør, Jens Jonatan Steen, har deltaget i den socialdemokratiske kommunikationsafdelings møder på Christiansborg.

Lad os prøve at se på historien bag mediet, på de folk, der driver Netavisen Pio i det daglige.

Historien bag Netavisen Pio

På mediets website skriver de selv følgende om baggrunden for Netavisen Pio:

“Netavisen Pio er en netavis, der er uafhængig af organisationer og partipolitiske interesser. Men vi er ikke en avis uden holdninger – vi tager afsæt i et demokratisk socialistisk idégrundlag. Vores fokus ligger på arbejdsmarkedsudviklingen, fremtidens velfærdssamfund og kampen om ideerne.”

At påstå at Netavisen Pio er uafhængig af politisk interesserer, er det samme som at påstå, at Louis Pio ikke var socialdemokrat.

Mediet er opkaldt efter grundlæggeren af den socialdemokratiske arbejderbevægelse, Louis Pio.

Netavisen Pio blev stiftet af bl.a. det tidligere socialdemokratiske Folketingsmedlem Henrik Sass Larsen. Han og hans familie har flere gange været ude at markere sig kritisk over for de danske medier, fordi de har afsløret hans omgang med rockere, hans misbrug af skattemidler og hans måde at passe hans arbejde på, eller mangel på samme.

Ser vi på den daglige ledelse af mediet, så hedder chefredaktøren Niels Jespersen. Han er erklæret socialdemokrat, og har tidligere forsøgt at blive kandidat for partiet. Uden held. Han er kendt fra den offentlige debat, bl.a. for at bakke op om fagforeninger, der gerne bruger vold og hærværk i deres politiske arbejde.

Så Socialdemokratiet og Netavisen Pio må indse, at det kun er socialdemokrater, der falder for deres spin om, at mediet er uafhængigt.

Mediestøtte

Borgerforslag Mediestøtte
Borgerforslag Mediestøtte

At Netavisen Pio år efter år, som den eneste partiavis, kan modtage mediestøtte, er et demokratisk problem.

At der ikke er flere journalister og medier, der protesterer over tildelingen, kan undre. Det skader jo netop mediernes egen troværdighed, at et medies om netavisen Pio kan få skattekroner, selv om de til daglig fører politisk kamp for et bestemt parti.

Problemet er nok, at hvis først debatten om mediestøtte tager fat, så kan de andre medier selv risikere at miste de mange millioner af skatteroner, der hver år ryger direkte ned i de store mediekoncerners pengekasser. Mediekoncerner der viser store overskud på bundlinjen.

Smid en kommentar herunder, eller deltag i debatten på Facebook.

LÆS OGSÅ