NYHED

EU: Ole Ryborg fra Danmarks Radio skal fyres

Så er Danmarks Radio igen ude at vælge politisk side. Denne gang er det DR Nyheder's Ole Ryborg, der er part i en retsag mod Morten Messerschmidt.
Fakta journalister stemmer på rød blok

B.T. afslørede i går, at Danmarks Radio og deres EU-korrespondent Ole Ryborg har valgt side i sagen om Morten Messerschmidt, bidraget aktivt til anmeldelsen omkring misbrug af EU midler.

Som B.T. skriver:

Det var nemlig Ole Ryborg selv, der gik til EUs antisvindelenhed, Olaf, med de sprængfarlige oplysninger, der fik efterforskningen af Dansk Folkeparti til at udvikle sig.

Vi har simpelthen en skatteyderbetalt journalist, der går til myndighederne med en anmeldelse af et bestemt parti, så han bagefter kan skrive en historie om selvsamme.

En journalist der går til EU / OLAF og bagefter laver en historie om at EU nu efterforsker Messerschmidt. Uden at oplyse om sin egen medvirken i sagen?

Et er sagerne mod Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti. Har de begået lovbrud, misbrugt skattemidler, så skal de dømmes. Og de skal dømmes hårdt.

Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier
Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier

Ole Ryborg er EU pressemedarbejder

Det skal Danmarks Radio og Ole Ryborg selvfølgelig skrive om, det er deres arbejde. Men når en journalist vælger at bidrage, være meddeler, til en sag, han selv skriver om, så opstår der tvivl om neutraliteten, så opstår der tvivl om man nu kan stole på mediet og journalisten.

Særligt når man ser på Ole Ryborg’s arbejde som EU korrespondent, hvor han nu igennem rigtig mange år har ført en positiv vinklet dækning af EU. Hvis man har fulgt med i hele Brexit dækningen, så er det tydeligt, at Ole Ryborg og Danmarks Radio har valgt side.

Også når man ser på Danmarks radio’s generelle centrum-venstre vinkling og manipulationer, så er det, at man siger nok er nok.

Danmarks Radio forsætter

Ole Ryborg har vist sig som en journalist, der ikke kan adskille sit job og egen personlige holdninger. Det skal der ikke misbruges skattemidler til. Derfor skal Ole Ryborg fyres, med det samme.

Og Dansk Folkeparti har selvfølgelig været ude med det samme at forlange en undersøgelse af sagen. Til B.T. udtaler Peter Skaarup følgende:

“Hvis det forholder sig sådan, som det fremgår i B.T., er det en meget alvorlig sag. Så har DR forbrudt sig mod helt grundlæggende journalistiske principper. Derfor efterlyser vi, at DR kommer med en redegørelse”

Men desværre vil der intet ske. Ole Ryborg vil forsætte med hans vinkling for skatteydernes penge, fuldstændig som alle de andre journalister hos Danmarks Radio, der er afsløret i at vinkle til fordel for bestemte partier, som overhælder deres daglige arbejde med en bestemt politisk sovs.

Stort set ingen politikere har ageret på denne sag. For det første fordi sagen drejer sig om Morten Morten Messerschmidt, som de fleste ikke bryder sig meget om. For det andet fordi politikerne er bange for medierne. De ønsker ikke selv at blive truet med forsider.

Og når det gælder journalisterne, så er der også generelt tavshed på linjen. Man er ikke interesseret i at bevare respekten for eget fag, man er mere interesseret i at vinklingen er på plads, mere interesseret i kampen mod højrefløjen.

Det er på tide at afskaffe statsmedier og licens.

LÆS OGSÅ