NYHED

Pape og Konservative havde modet: passer på demokratiet og retsstaten

Konservative har netop meddelt, at de ikke vil stemme for ophævelsen af Claus Hjort's immunitet. Tak til Søren Pape for at passe på demokratiet.
Søren Pape - Tak for at passe på demokratiet

Konservative har netop meldt ud, at de ikke støtter at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet:

Jeg har lavet en indstilling til gruppen. En enig gruppe har fulgt min indstilling om, at jeg hverken kan eller vil bede folkevalgte medlemmer stemme om noget, de ikke ved, hvad er.

Søren Pape, Konservative Folkeparti

Som det står nu, vil 89 mandater stemme imod at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet. 67 mandater vil stemme for. De nordatlantiske mandater blander sig normalt ikke i indenrigspolitiske spørgsmål, og dermed kommer Folketinget ikke til at ophæve immuniteten.

Anklagerne mod Venstre’s Claus Hjort er endnu en demokratisk skandale skabt af Mette Frederiksen og venner. Hvornår får hendes støttepartier nok, og siger stop?

rigsadvokaten Jeg fører sagerne, som regeringen ønsker det Claus Hjort Frederiksen

Det er et angreb på retsstaten og demokratiet, når en siddende regering kan forfølge politiske modstandere, true dem med fængsel, uden Folketinget overhovedet kan få indsigt i anklagerne.

Loven ikke lige for alle

Socialdemokratiet var efter Pape’s udmelding straks ude med deres sædvanlige spin. Rasmus Stoklund, partiets politiske ordfører, skrev følgende på Twitter

Men i løbet af et par dage er Pape åbenbart nået frem til, at det er vigtigere for ham at blive statsminister og være sikker på, at han kan basere sig på blandt andre Pernille Vermunds stemmer, end det er at stå vagt om, at loven er lige for alle

Rasmus Stoklund, Politisk ordfører for Socialdemokratiet
Nej, loven er faktisk ikke lige for alle. Det siger sig selv, når Folketinget har immunitet. Det skal netop sikre, at politikerne ikke kan retsforfølges, udelukkende på grund af politiske holdninger og ytringer

Med Søren Pape og de konservatives beslutning, viser partiet, at de tager demokratiet og retsstaten alvorligt.

Søren Pape Poulsen er kommet tættere på statsministeriet.

Dagens resultat er en sejr for demokratiet, retsstaten og grundloven. Et kæmpe nederlag for Mette Frederiksen, Socialdemokratiet og bananrepublikken Danmark.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ