NYHED

Pernille Skipper brugte sit barn til spin i Folketingsalen

Pernille Skipper brugte i dag, midt under åbningsdebatten i Folketingssalen, sit barn til spin. Offerkortet blev smidt trods klare regler.
Pernille Skipper brugte sit barn til spin i Folketingsalen

I dag afholdte folketinget den traditionelle åbningsdebat i Folketingssalen i forbindelse med en ny sæson i Folketinget. Pernille Skipper brugte anledningen – og sit eget barn – til at spinne løs, få lidt opmærksomhed.

Skipper fik tidligere i denne uge opmærksomhed, da hun, i forbindelse med fødslen af sit barn, har valgt ikke at afholde barsel. På trods af ingen barsel har hun alligevel præsteret ikke at møde op til næsten alle møder og afstemninger siden hun fødte.

Samtidig med at hun modtager sin fulde løn.

Nogen vil kalde det dårlig arbejdsmoral, at pjække. Andre vil kalde det disrespekt for vælgerne.

Pernille Skipper smider offerkortet

Pernille Skipper var også mødt op til Folketingets åbningsdebat, nok for at få sin mødeprocent op.

For at være sikker på, at hun blev bemærket, havde hun valgt at tage sit barn med ind i Folketingssalen.

Der gik ikke længe, før Skipper fik besked på, via en seddel fra Pia Kjærsgaard(i sin egenskab af medlem af præsidiet), at hun måtte forlade Folketingssalen, hvis hun insisterede på at have sit barn med.

Kort tid efter gjorde Skipper sagen til et mediestunt. På Facebook skrev hun følgende:

“I dag blev jeg bedt om at forlade folketingssalen med min baby. Det gjorde jeg. Helt roligt. Pia Kjærsgaard vælger så efterfølgende at gå til pressen og fortælle, at hun har smidt mig ud. Det var bestemt ikke mit ønske, at det skulle væltes ud i overskrifter. Jeg synes faktisk ikke, at det er specielt fint af hende også at gå til journalisterne med det, når nu jeg gik min vej helt fredeligt.”

Ikke nok med at Skipper bevist overtræder de gældende regler i Folketinget (se længere nede), hun kritiserer også Pia Kjærsgaard for at passe sit arbejde (det er der jo nogen der gør).

Oven i købet beskylder Skipper Kjærsgaard for at sladre til pressen.

Men det tog ikke pressen mange sekunder at opfange sitationen, mens både Skipper og Kjærsgaard befandt sig i Folketingssalen. Uden kontakt til pressen.

F.eks. skriver Kristian Corfixen fra Politiken følgende på Twitter:

“Pia Kjærsgaard gik ikke til pressen. Pressen (jeg) gik til @Pia_Kjaersgaard, efter jeg oppe fra presselogen havde kunnet se, hvad der skete, hvilket Kjærsgaard så bekræftede, at ja, det var det, der var sket”

Hvad der ikke er specielt fint er, at Skipper misbruger sit barn til spin og samtidig hænger en kollega i Folketinget ud.

Skipper kan overhovedet ikke være i tvivl om reglerne. For allerede i 2019 havde De Konservatives Mette Abildgaard også sit barn med og fik, af selvsamme Pia Kjærsgaard, der også dengang sad i formandsstolen, besked på at forlade folketingssalen.

Ingen børn i Folketingssalen

Det Konservative medlem af Folketinget, Rasmus Jarlov, afslørede på Twitter, at Skipper udemærket godt vidste, hvad hun gjorde.

Som svar til Skipper’s offermentalitet på twitter, skriver Jarlov følgende:

“@PSkipperEL Du vidste jo udmærket godt, at man ikke må have børn med i salen. Det har været indgående diskuteret og besluttet af Folketinget præsidium. Så det kan jo kun have det formål, at du gerne ville blive smidt ud, så du kunne få medieomtalen og sympatien”

Også Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, udtaler, at der er helt klare regler, besluttet af Folketingets præsidium. Til Ekstra Bladet udtaler han:

“Det har vi en præsidiet-beslutning på, og sådan er det … Jeg vil meget gerne understrege, at babyer er meget velkomne over hele Christiansborg, men selve Folketingssalen er vores arbejdsplads. Der tager man ikke – uden sammenligning i øvrigt – hunde, katte eller babyer med”

Desuden har flere medlemmer af Folketinget klaget over Skippers opførsel.

Der er ingen tvivl om, at dagens vuggestue i Folketingssalen var et mediestunt fra Pernille Skipper. Hun havde brug for at få opmærksonheden væk fra sit pjækkeri.

Deltag i debatten på Facebook eller på Twitter. Du kan indsende debatindlæg her.

Du kan støtte Danmarks Fremtid via MobilePay box25487 og bidrage til den forsatte drift.

LÆS OGSÅ