NYHED

Minkskandalen: Går til angreb på blå blok men har selv kritiseret embedsmænd

Politikere fra rød stue kritiserer blå blok for at angribe embedsmænd. Men det er ren hykleri. Læs med her, hvor vi udstiller Pia Olsen Dyhr's hykleri.
Går til angreb på blå blok men har selv kritiseret embedsmænd - Pia Olsen Dyhr - Alex Vanopslagh
Det er i dag kommet frem, at den øverste embedsmand i Danmark, statsminister Mette Frederiksens nærmeste medarbejder, statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen, slipper for straf.
Det sker selv om minkkommissionen har udtalt uhørt hård kritik af ikke bare departementschef Barbara Bertelsen, men hele statsministeriet, inklusiv statsminister Mette Frederiksen:

har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet

Minkkommissionen om Barbara Bertelsen

Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november

Minkkommissionen
Efter så hård kritik er det en demokratisk skandale, at to af de øverste ansvarlige i sagen, Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen, slipper stort set uden konsekvenser. Begge har fået en lille næse, det er det hele.

Klovnedemokrati

Flere borgerlige politikere har selvfølgelig været ude at reagere på dagens demokratiske skandale og de manglende konsekvenser for både ministre og nu Barbara Bertelsen.
Blandt andre Liberal Alliance’s formand Alex Vanopslagh der på Twitter kalder afgørelsen for et klovnedemokrati og samtidig gør opmærksom på, at Barbara Bertelsen faktisk er chef for den selvsamme styrelse som frikender hende, nemlig Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
Alex Vanopslagh’s hårde, men retfærdige angreb på embedsværket, specielt departementchef Barbara Bertelsen, har fået flere politikere fra rød blok til at gå til angreb.

Pia Olsen Dyhr's selvmål

Socialistisk Folkeparti’s leder Pia Olsen Dyhr beder på Twitter direkte Alex Vanopslagh om at stoppe, kalder hans udtalelse for amerikanske tilstande. Et begreb som venstrefløjen, sammen med navnet Trump, gerne bruger, når de mangler argumenter:
Når Pia Olsen Dyhr kritiserer Alex Vanopslagh for angreb på neutrale embedsmænd, et begreb der fra i dag ikke længere eksisterer i Danmark, så er det ren hykleri og dobbeltmoral.

Jeg vil sige, at efter at have læst redegørelsen, så har jeg ikke tillid til Henrik Studsgaard (Fødevareministeriets departementschef, red.)

Pia olsen Dyhr
For selvsamme Pia Olsen Dyhr har under minkskandalen været ude at udtale, at hun ikke havde tillid til fødevareministeriets daværende departementchef.
Det er ikke bare et kæmpe selvmål af Pia Olsen Dyhr. Det udstiller også venstrefløjens kritik af blå bloks angreb på visse embedsmænd som ren hykleri og dobbeltmoral.

Socialdemokratiets angreb på embedsmænd

Også statsminister Mette Frederiksen og hendes trofaste partisoldater har flere gange været ude at angribe blå blok for deres kritik af embedsmænd, kaldt det et nyt lavpunkt i dansk politik.
Tidligere i dag angreb nuværende forsvarsminister Morten Bødskov, ham der gjorde nødløgne til et begreb i dansk politik, også Alex Vanopslagh. Det skete i nedenstående tweet:
Hvad Morten Bødskov og resten af de socialdemokratiske soldater bare glemmer er, at de selv flere gange har været ude med kritik af embedsmænd.
Under valgkampen i 2011 var det endda selvsamme Morten Bødskov, der anklagede embedsmænd for at blande sig i valgkampen
Og når Morten Bødskov snakker om uafhængige styrelser, så burde han måske tage en snak med hans kollega Trine Bramsen, der i sin tid udtalte, at forsvarschefen blot var chef for en styrelse, som andre styrelseschefer. Og at styrelser var underlagt ministeren.
Venstrefløjen har også angrebet blå blok for at mistænke embedsmændende for at være politiske, ansatte partisoldater. Men så sent som under den nuværende regering har Enhedslisten været ude med den fuldstændig samme kritik.

Så når røde politikere, som SF’s leder Pia Olsen Dyhr og forsvarminister Morten Bødskov, angriber blå blok for at kritisere visse dele af embedsværket, så er det et gigantisk selvmål.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ