NYHED

Pia Olsen Dyhr liker forsvar for Barbara Bertelsen

På en dag hvor SF ellers ikke vil forholde sig til den hårde kritik af Mette Frederiksen, valgte Pia Olen Dyhr at like et forsvar af Barbara Bertelsen.
Pia Olsen Dyhr liker forsvar for Barbara Bertelsen

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Det var ikke kun statsminister Mette Frederiksen og regeringen, der fik aldeles hård kritik torsdag, da minkkommissionens rapport blev fremlagt. Også flere højtstående embedsmand blev kritiseret voldsomt, blandt andre statsministeriets departementchef, Barbara Bertelsen.

Minkkommissionen mener, at der er grundlag for at drage Barbara Bertelsen til ansvar for hendes svigt:

har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet

Minkkommissionen om Barbara Bertelsen

Man skulle tro, at så hård kritik ville få alle politikerne til at tage afstand fra departementchefen, men ikke Socialistisk Folkeparti’s formand, Pia Olsen Dyhr. 

For på Twitter kan man se, at partiformanden har liket et tweet, der mener, at Barabra Bertelsen kun bliver “fældet af systemet”, fordi hun er kvinde og magtfuld:

Det sker på en dag, hvor Pia Olsen Dyhr ellers har været aldeles tavs og fraværende på de sociale medier, trods dagens begivenhed i dansk politik.

Kender man lidt til Twitter kontoen @LMalacinski så ved man, at mange af hendes tweet er smurt ind i en ordentlig omgang ironi.

Men spørgsmålet er, om en politiker som Pia Olsen Dyhr, der gerne modtager bestikkelse for at frede Mette Frederiksen, har forstået ironien i tweetet. Om ikke Pia Olsen rent faktisk mener, at den voldsomme kritik er en hetz mod Barbara Bertelsen.

Mistanken om, at Pia Olsen rent faktisk bakker Barbara Bertelsen op, forstærkes kun af, at Socialistisk Folkeparti stort set allerede har fredet regeringen.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ