NYHED

Politiet afviser anmeldelse: Venstrefløjen har frit spil med trusler om vold

Skal man acceptere trusler om vold fra den yderliggående venstrefløj, bare fordi man som borgerlig blogger deltager i den politiske debat? Politiet siger ja.
Politiet afviser anmeldelse Venstrefløjen har frit spil med trusler om vold
Som borgerlig debattør og blogger, så er det ikke sjældent, at man bliver angrebet ganske kraftigt fra den yderliggående venstrefløjs gadehær på de sociale medier. Det meste vender man bare ryggen til, accepterer det som en del af debatten. Det burde ikke være sådan, men sådan er det desværre blevet.
Jeg holder mig absolut ikke tilbage for en god, kritisk og til tider hård debat. Det er blandt andet derfor, jeg har oprettet Danmarks Fremtid, for at få lidt mere kant på den politiske debat.
Mange politiske modstandere vil helt sikkert mene, at jeg er hamrende irriterende og andre mindre pæne beskrivelser. Fair nok.
Men når det kommer til trusler, vold og hærværk, så stopper legen. Det er der, jeg personligt sætter min grænse. Før har jeg ikke haft overskud til anmelde de mange trusler, men nu stopper legen. Nok er nok.

En på skrinet

Blandt andre Profilen @smartguy2 på Twitter har overtrådt denne grænse. I et tweet truer han med, at jeg skal have en på skrinet:
I første omgang havde jeg ikke selv set hans trussel, da jeg har mutet ham. Men en følger på Twitter gjorde mig heldigvis opmærksom på hans trussel. Tusind tak for det.
Udover at have truet med vold har Jesper Friis, der gemmer sig bag profilen @smartguy2, også brugt ord som bøsserøv og indblandet min familie:
Altså en klassisk overtrædelse af straffenlovens §266b:

Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Straffelovens § 266b
Dokumentationen er som man ved selvsyn kan se selvfølgelig på plads. Der er ingen tvivl om, at vi her har med en trussel at gøre.

Politianmeldelse afvist

Da min grænse netop går ved trusler om vold, valgte jeg at indgive en anmeldelse til Midt- og Vestjyllands Politi. Men desværre så valgte politiet at afvise anmeldelsen med følgende besked:

Vi har noteret din anmeldelse som en hændelse under journalnummer (fjernet red). Skulle der være mere kontakt fra personen @Smartguy2 som du finder truende, er du velkommen til at indsende det til os, og henvise til nævnte journalnummer. Efter vurdering af fremsendte, er der ikke yderligere for politiet i sagen.

Midt- og Vestjyllands Politi
Det var selvfølgelig et svar, jeg på ingen måde ville acceptere, og jeg valgte derfor at klage til statsadvokaten i Viborg. De har netop skrevet følgende tilbage til mig:

Vi kan oplyse, at vi har bedt politiet om sagen og en udtalelse. Når vi har modtaget dette, vil din klage blive behandlet. Det forventes, at afgørelse i sagen kan træffes inden 60 dage. Sagsbehandlingstiden kan dog variere betydeligt alt efter sagens karakter.

Statsadvokaten i Viborg
Du kan nederst i artiklen se dokumentation på klagen.
Så i dagens Danmark bliver trusler om vold altså afvist af politiet og efterfølgende skal man vente i op til 60 dage på en klageafgørelse. Imens kan truslerne fortsætte, gadenhæren kan få frit spil uden nogen former for konsekvenser.

Den yderliggående venstrefløj

Og for at være helt ærlig. Det gør mig faktisk lidt nervøs. For kigger man nærmere på profilen @smartguy2’s skriverier på Twitter, så virker personen bag, med hans mange rablerier, trusler og udbrud, som en person, der pludselig kan eksplodere i en eller anden form. Jeg har heller ingen anelse om, hvor han opholder sig i landet, om han er tæt på eller langt væk.
At politiet ikke tager den yderliggående venstrefløjs vold, hærværk, trusler og politiske chikane alvorligt, er lige præcis det, der fodrer ekstremisterne, opildner dem til at fortsætte, gå yderligere til værks. Så længe politiet ikke vil sørge for at loven bliver overholdt, så længe fortsætter den yderliggående venstrefløj deres angreb på demokratiet.
Afvisninger af trusler om vold morer ventrefløjen, bekræfter dem i, at det er helt acceptabelt. Tag for eksempel reaktionen fra den fake profil @peterJuhlJensen og profilen @Bkonge, da jeg skrev på Twitter, at politiet havde afvist min anmeldelse om voldstrusler, at jeg ville sende en klage til statsadvokaten:
“Peter Juhl Jensen” er desuden den samme profil. som jeg har afsløret i at deltage i dokumentfalsk vendt mod tidligere Dansk Folkepartis medlem, Erik Høgh-Sørensen.
Mine indlæg om radikal dokumentfalsk, som jeg selvfølgelig har fuld dokumentation på, har resulteret i at de involverede i sagen har anmeldt mig for socialt bedrag (fuldstændig afvist) og chikane (fuldstændig afvist).
Min familie modtager desuden løbende bedskeder i deres indbakker omhandlende min person. Ugentligt er der tilsvininger i min families indbakker udelukkende på grund af mine politiske holdninger.

Vold og hærværk giver karriere

Så den yderliggående venstrefløj forsøger altså at lukke munden på politiske modstander med alle mulige tænkelige midler. Og jo flere gange politiet afviser anmeldelser mod dem, jo mere føler de, at de kan tillade sig disse angreb, at de har politiet og retten på deres side.
Men måske lader disse røde ekstremister sig bare inspirere af, at politisk vold, hærværk og overfald kan give en politisk karriere på Christiansborg hos de røde partier.
Som vi skrev for et par dage siden, så er der masser af eksempler på, hvordan borgerlige debattører, bloggere og politikere bliver angrebet fra den yderliggående venstrefløj. Men alligevel er politikere fra den yderste venstrefløj, som Frie Grønne’s Uffe Elbæk, så frække at påstå, at det er højrefløjen, der ødelægger debatten, højrefløjen der bruger volden mod politiske modstandere.

Nok er nok

Mange har allerede spurgt og andre vil sikkert spørge, hvorfor jeg ikke bare vælger at ignorere disse her typer, lader det passere. For det første skal trusler om vold ikke bare være noget man acceptere. For det andet så skriver jeg om det, for at udstille venstrefløjens hykleri og dobbeltmoral. Det er altid dem, der hyler op om tonen, får taletid i medierne om chikane, vold og hærværk. Det er altid venstrefløjen, der anmelder og hiver deres politiske modstandere i retten.
Nu får de lov til at smage lidt af deres egen medicin. Og det er ganske enkelt på tide.
Og bare lige for at slå det 100 procent fast: Trusler, vold, hærværk og andre former for angreb, kommer aldrig til at lukke munden på mig. Det giver mig sådan set bare mere energi til at afsløre venstrefløjen.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

Statsadvokaten bekræfter klage

Klage til statsadvokat i Viborg over afvisning af anmeldelse om vold

LÆS OGSÅ