NYHED

Politiken: niveauet er højt hos regeringen

Selv når medier som Politiken forsøger at kritisere regeringen ender de ud med at rose selvsamme. Vinklingen og bias forsætter.
Politiken - niveauet er højt hos regeringen

Siden Mette Frederiksen i torsdags sad til afhøring i minkkommissionen, danmarkshistoriens største politiske skandale, har medierne væltet den ene analyse ud efter den anden.

De fleste af disse analyser forsøger at kritisere Mette Frederiksen og regeringen. men ender ud med i realiteten at rose statsministeren og hendes ministre.
Analyserne er som regel fedtet ind i en form for respekt over for Mette Frederiksen fra journalisterne og kommentatorernes side.

Man kan og skal ikke udvise respekt for en politiker, en statsminister, der ingen respekt har for demokratiet, retsstaten. En statsminister der beskylder hendes egne ministre for at lyve, udelukkende for at undgå en rigsretssag.

Elisabet Svane og Politiken

I går lørdag kunne man under overskriften “Frokostpausen under afhøring viste, hvor meget Mette Frederiksen er vant til at bestemme” læse følgende i Politiken:

Midt i statsministerens største personlige politiske krise er hun stadig lysår foran forgængerne Thorning og Nyrup

Elisabet Svane, politisk analytiker Politiken
Politiken’s politiske analytiker Elisabet Svane forsøger altså at kritisere regeringen men ender ud med at rose den. En ros regeringen absolut ikke fortjener.
Man kan sige at samlingsgrundlaget med tidligere Socialdemokratiske regeringer selvfølgelig er til fordel for Mette Frederiksen, bundniveuet kunne næsten ikke blive lavere, men medierne må se på den aktuelle situation, ikke på fortiden.

På Twitter gør Elisabet Svane reklame for sin egen vinklede analyse, da hun smider et Tweet op med følgende tekst:

Regeringen er i krise. Men bundniveauet er højt - modsat under Nyrups og Thornings kriser. Min lørdagsanalyse

Elisabet Svane, politisk analytiker Politiken
Så Elisabet Svane, en skatteyderstøttet journalist, mener altså, at regeringen har et højt bundniveu. Lad os se på virkeligheden.

Vi har med en regering at gøre, der ikke bare har begået lovbrud (det har den selv indrømmet via manglende lovhjemmel), den har også løjet, truet og hånet sig gennem regeringsperioden indtil nu.

Samtidig har Mette Frederiksen og regeringen den frækhed at sende skylden over på alle andre end dem selv. Ja man har faktisk gået så langt, at flere socialdemokrater, og ministre har været ude at kæde kritik af regeringen sammen med vold og hærværk.

Holdninger ikke fakta​

Alligevel påstår Elisabet Svane, at regeringen har et højt bundniveau. Da vi på Twitter konfrontere Politikens politiske analytiker med hendes vinkling, kalder avisen for regeringens skødehund, reagerer Svane med følgende modsvar:

Jeg prøver at beskrive fakta. Intet andet. Du behøver altså ikke pådutte mig holdninger, jeg hverken på den ene eller anden måde giver udtryk for. Kh Elisabet

Elisabet Svane, politisk analytiker Politiken
Men Elisabet Svane bør slå forskellen på fakta og holdninger op. At skrive at regeringen har et højt bundniveau er ikke fakta, det er en holdning.

Elisabet forsøger derefter at bevise sin holdning ved at henvise til meningsmålinger under de forskellige Socialdemokratiske regeringer.

Problemet er bare, at under en krise, så vil befolkningen i lang tid bakke den til enhver tid siddende regering op. 

Og rød og blå blok har ikke været tættere på hinanden end de er i øjeblikket, bl.a. takket være en tilbagegang hos … Socialdemokratiet.

Elisabet Svane bekræfter med hendes svar kun, at journalister ikke forstår at modtage kritik. En kritik over for andre de rent faktisk lever af til dagligt.

Det er egentlig ret komisk, at Svane ikke vil indrømme, at det, hun leverer, er holdninger. Hun er jo netop ansat som analytiker, ikke som faktatjekker.

Svage mikrofonholdende danske journalister og medier har været med til at skabe Mette Frederiksen, har været med til at skabe bananrepublikken Danmark.

Får danskerne fakta eller vinkling?

Medierne er i øjeblikket ved at dække både minkkommissionen og rigsretten mod Inger Støjberg, der slutter på mandag. I begge tilfælde har der desværre ikke været live signal fra lokalerne. Det har forhindret danskerne i danne deres eget indtryk, høre ordene blive sagt.
For kan man være sikker på, at man som dansker får den neutrale dækning fra sådanne sager, når man dagligt ser den vinkling og bias, som de danske medier leverer? Som Elisabet Svane og Politiken leverer?
Journalisterne forstår forsat ikke deres laves troværdighed. Det siger vel egentligt alt om branchens manglende evne til at modtage kritik, manglende evne til at se indad.
Her på Danmarks Fremtid lever vi holdninger, fakta og virkelighed. Og vi indrømmer det gerne.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ