NYHED

Poul Schlüter 1929 – 2021

Det Konservative Folkeparti oplyser, at Poul Schlüter, Danmarks tidligere mangeårige statsminister, er sovet stille ind. Æret være hans minde.

Han var en af de største statsministre Danmark har haft, vist ikke den største. I går sov Danmarks tidligere statsminister Poul Schlüter stille ind.

Det Konservative Folkeparti’s nuværende formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Facebook:

“Det er med sorg, at jeg fra Poul Schlüters hustru og familie viderebringer meddelelsen om, at tidligere statsminister Poul Schlüter er død. Han sov stille ind torsdag, 27. maj 2021, kl. 07.15 omgivet af sine nærmeste. Han blev 92 år gammel. Familien har mistet et kært medlem, og vores land har mistet en af de mest betydningsfulde mennesker i vor tid. Æret være hans minde.”

Poul Schlüter landets bedste statsminister

Poul Schlüter var en mand af format. En mand der satte sig op mod socialdemokratiets forfejlede politik, reddede Danmark fra statsbankerot. Reddede danmark fra Anker Jørgensen og den socialistiske katastrofekurs.

Han var en mand med store menneskelige egenskaber. Et af mine ynglingscitater fra den tidligere statsminister er:

“Vores sociale sikkerhedsnet må gerne være fintmasket, så vi kan opfange de sande sociale nødstilfælde – men vi skal ikke alle havne i nettet”.

Kære Poul Schlüter, du skabte min interesse for politik. Du skabte min interesse for den borgerlige politik, lysten til at kæmpe for de danske værdier og den danske kultur.

Ære være dit minde.

Hvil i fred.

LÆS OGSÅ