Danmarks Fremtid
NYHED

Pressemøde i aften: Børn spreder smitten ikke nattelivet

Noget tyder på at Mette Frederiksen igen vil hælde restriktioner ned over restaurations- og nattelivet. Men hvem bærer egentlig smitten?
Pressemøde i aften Børn spreder smitten ikke nattelivet

I aften vil regeringen, med Mette Frederiksen i spidsen, holde endnu et corona pressemøde kl. 18.30.

Og hvis man går efter den sædvanlige drejebog fra dronningen af spin, så vil Mette Frederiksen nok melde nye restriktioner ud for restaurations- og nattelivet i aften.

Spindrejebogen

For i går tirsdag var direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, igen sendt i byen som en fortrop for Mette Frederiksen.

Brostrøm udtalte følgende til diverse medier:

Sådan noget som nattelivet og indendørs servering af alkohol til sent var noget af det sidste, der blev åbnet, og det er da bestemt noget af det, man bør overveje at begrænse af hensyn til smittespredningen

Og her til morgen kom epidemikommissionen så med deres anbefalinger, hvilket bl.a. er lukning af indendørs og udendørs serveringssteder efter midnat, krav om mundbind for ansatte og gæster uden coronapas på same serveringssteder.

Desuden ønsker kommisssionen forbud mod salg af alkohol fra klokken 24 til 05.

Det skal siges, at Epidemikommissionen består af medlemmer som regeringen selv har kontrol over.

Dermed kan Mette Frederiksen gå ud og sige, at hun lytter til anbefalingerne og indføre nye restriktioner. Altså fuldstændig som de andre gange. Spin drejebogen følges snorlige.

Fakta om smittespredningen

Men hvad er situationen egentlig, når det gælder spredning af smitte i øjeblikket?

Fakta er, at det er blandt børn og uvaccinerede unge, at tallene stiger. Tal fra Statens Serum Institut viser, at det særligt er de seks til 11-årige, der bliver smittet med covid-19 i øjeblikket.

Men alligevel ser det ud til, at Mette Frederiksen og hendes venner ønsker at nedslagte endnu en branche. Denne gang restaurations- og nattelivet.

For konsekvenserne af endnu en omgang restriktioner eller nedlukning vil være stribevis af konkurser.

Omikron er mildere

Regeringen vil nok også bruge varianten Omikron som undskyldning for flere restriktioner. Det vidste Søren Brostrøm udtalelser i går også tegn på.

Men når det gælder varianten Omikron, som regeringen piskede op til at være den helt store, så viser det sig, at den er langt mildere end andre varianter.
Her er f.eks. hvad en norsk forsker, Gunnveig Grødeland, har udtalt om Omikron:

En coronavariant, der spreder sig hurtigere og giver mildere sygdom, er det bedste, vi kan håbe på

Men regeringen fik held med at afspore debatten om sms’er og minkskandale for en kort stund.

Det sejler for regeringen

Samtidig med at regeringen nu pønser på flere restriktioner, så lemper de samtidig på kravene om isolation. Det viser med al tydelighed, at regeringen og myndighederne sejler rundt.

Man kan undre sig over, at regeringen ikke har sat gang i tredje vaccinationsbølge for længe siden, når nu alle længe har vist og snakket om, at smitten ville stige i de kolde måneder.
At regeringen, journalister og resten af venstrefløjen bliver ved med at påstå, at Mette Frederiksen og regeringen har været en succes under COVID-19 er en gåde.
Fakta er, at det har sejlet fra stort set dag et. Lige fra man i starten af COVID-19 lod grænserne stå pivåbne til nu, hvor man halter bagefter med bl.a. vaccinationplaner.
Folk står i kø for at lade sig teste og vaccinere. Men på grund af regeringens dårlige lederskab, må befolkningen vente.
COVID-19 skal tages alvorligt, men vi bliver også nød til at forholde os til fakta og ikke lade os narre af regerings spin.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ