Danmarks Fremtid
NYHED

Jura uddannet radikal politiker forstår ikke Grundloven

Alle, både nuværende og tidligere, folketingsmedlemmer har skrevet under på Grundloven. Må man foreslå dem, at de rent faktisk læser den.
Jura uddannet radikal politiker forstår ikke Grundloven

Der er mange grunde til, at minkskandalen overhovedet er blevet en realitet. En af grundene er, at både nuværende og tidligere folketingsmedlemmer åbenbart ikke læser den Grundlov, som de selv har skrevet under på, at de vil overholde.

En Grundlov som bl.a. statsminister Mette Frederiksen, tidligere fødevareminister Mogens Jensen, justitsminister Nick Hækkerup og Socialdemokratiets politiske ordfører Jeppe Bruus har skrevet under på, men som de tydeligvis ikke har forstået, eller ikke vil forstå.

Men ikke kun regeringen og Socialdemokratiet har problemer med Grundloven. Det gælder bl.a. også det tidligere Radikale Venstre folketingsmedlem Kristian Hegaard.

Tweet afslører Hegaard

Det viser den radikale politiker med tydelighed, da han vælger at kommentere på et tweet fra Liberal Alliance. Et tweet vi skrev om i går.

I Liberal Alliances tweet så man en video, hvor Socialdemokratiets politiske ordfører spillede uforstående overfor, at Grundloven skulle være brudt i forbindelse med minknedslagtningen, hvorefter man i videoen fik vist Grundlovens paragraf 73, stk.1.

Videoen fik Kristian Hegaard til at stille Liberal Alliance, og deres formand, Alex Vanopslagh, følgende spørgsmål på Twitter:

Hvilken fremtrædende jurist har konkluderet, at Grundlovens paragraf 73 er overtrådt?

Hans spørgsmål udstiller ganske enkelt ikke bare Kristian Hegaard men hele centrum-venstre og deres konstante forsvar af Mette Frederiksen, regeringen og Socialdemokratiet.

Grundloven og ejendomsret

For det første er der faktisk flere eksperter, der har været ude at påpege, at regeringen har overtrådt Grundloven, bl.a. en juraprofessor.

For det andet så er det skræmmende, at Kristian Hegaard, der er uddannet cand.jur., Ikke kender til den Grundlov, der er hele grundlaget for retssamfundet i Danmark. Han kunne sådan set bare have spurgt sig selv, som uddannet jurist.

I Grundlovens paragraf 73, stk. 1, står der nemlig dette om ejendomsretten:

Ejendomsretten er ukrænkelig. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning.

Oversat betyder det, at ingen kan miste sin ejendom, med mindre der er lovhjemmel til det.

Og hvad er det nu regeringen selv flere gange har været ude at udtale i forbindelse med nedslagtningen af alle mink? Hvad samtlige eksperter er enige om? At der ikke var lovhjemmel.

Regeringen måtte endda få sine støttepartier til at stemme for ny lov der pludselig lovliggjorde nedslagtningen. Men altså først efter nedslagtningen havde fundet sted.

Så man skal ikke have taget en jura eksamen for at kunne fastslå, at Grundloven er overtrådt.

Jura eksamen

Har Kristian Hegaard haft mere travl med at krænke kvinder end at følge undervisningen under hans jura uddannelse? Noget kunne tyde på det.

Det er som om, at regeringens støttepartier ser det som deres fornemmeste opgave, at agere skødehunde for Mette Frederiksen og Socialdemokratiets angreb på retsstaten og demokratiet.

For Kristian Hegaard ved udemærket godt, at Grundloven er overtrådt. Han vil bare ikke indrømme det, for så kommer han til at udstille sig eget parti, Radikale Venstre, som de skødehunde og marionetdukker for Socialdemokratiet, de nu engang er.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ