Danmarks Fremtid
NYHED

Radikale Venstre har ikke væltet regeringen

Lørdag meldte Radikale Venstre ud, at man fredede Mette Frederiksen fra en advokatundersøgelse. Deres udmelding om valg er ren spin.
Radikale Venstre har ikke væltet regeringen - minkskandalen

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Efter Radikale Venstre lørdag besluttede at Frede Mette Frederiksen, med blandt andet en løgn som begrundelse, har den Radikale spin maskine kørt på fulde omdrejninger.
Godt nok “forlangte” den Radikale leder Sofie Carsten Nielsen, at Mette Frederiksen skulle udskrive valg, så “vælgerne kan tage stilling”. Men havde Radikale Venstre ment noget med deres valgsnak, så havde de givet Mette Frederiksen og regeringen et mistillidsvotum med det samme, ikke først om tre måneder.

Det er tid til en ny start. Der er brug for ny luft - der er brug for at høre danskerne. Opfordrer derfor statsministeren til at udskrive valg efter sommerferien - og senest inden Folketinget igen samles til oktober #dkpol

Radikale Venstre vil heller ikke udelukke, at de igen peger på Mette Frederiksen som statsminister. Dermed har partiet de facto fredet statsministeren for retslige konsekvenser af hendes vildledning, ulovlig instruks og grundlovsbrud.

Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november

Flere Radikale bruger som undskyldning for, at man ikke vælter regeringen nu, at der er sommerferie, og så kan man ikke udskrive valg. Men en statsminister kan ifølge grundloven udskrive valg når som helst.

Ifølge grundloven skal der være valg til Folketinget mindst hvert fjerde år. Statsministeren kan dog udskrive valg når som helst, inden de fire år er gået.

Og sidst men ikke mindst, så har flere journalister og kommentatorer i længere tid talt om et efterårsvalg. I maj skrev kommentatoren Jarl Cordua for eksempel, at “Mette Frederiksen må være fristet af et efterårsvalg”.
Så det er en tynd omgang fra Radikale Venstre, når de truer med valg, specielt med tanke på, at de gerne selv vil i regering og have ministerløn.

Radikal arrogance

Men selv om det er tydeligt, at der er tale om radikal spin og manglende lyst til at lade Mette Frederiksen stå juridisk til ansvar for hendes vildledning, ulovlig instruks og grundlovsbrud, så kører den sædvanlige radikale arrogance og talen ned til folket på med fuld skrue.

Forstå det nu. Vi har væltet regeringen! Hvordan kan en ligegyldig advokatundersøgelse være vigtigere end det?!

Tag for eksempel den radikale folketingskandidat og nuværende byrådsmedlem, Jeppe Trolle, der på Twitter nedladende og arrogant svarer en vælger med følgende tweet:
Ser man bort fra den sædvanlige Radikale attitude, så er der jo noget fuldstændig usandt i hans besked. Mette Frederiksen og hendes regering er ikke væltet, hun og regeringen sidder fortsat, blandt andet på radikale mandater.
Mette Frederiksen har endda været ude at udtale følgende om det radikale spin:

Jeg lytter selvsagt til, hvad partierne siger i Folketinget, og selvfølgelig ikke mindst vores parlamentariske grundlag. Men når det kommer til, hvornår der udskrives valg, så har jeg ingen kommentarer til det

Statsministeren hedder altså fortsat Mette Frederiksen. En statsminister der kører videre med sin regering, som om intet er hændt. Man skulle næsten tro, at Radikale Venstre regner danskerne for mindre begavet.

Løgne freder Mette Frederiksen

Jeppe Trolle og andre radikale politikere kalder desuden en mulig advokatundersøgelse for ligegyldig. Det står i skærende kontrast til de udtalelser partiet kom med i forbindelse med Inger Støjberg sagen.
Og hvordan kan det være ligegyldig at få undersøgt, om Mette Frederiksen har handlet groft uagtsomt, specielt når man ser på listen her med fakta:
Fakta om minkkommissionens rapport
DanmarksFremtid.dk
Godt nok mener den radikale næstformand Andreas Steenberg (R), samt de andre støttepartier, at minkkommissionen har taget stilling til grov uagtsomhed. Men det er endnu en af mange løgne fra regeringen og dens støttepartier.

For Minkkommisionen skriver direkte i rapporten, at de ikke har vurderet om der er tale om grov uagtsomhed, men alligevel vælger støttepartierne at bruge det argument som undskyldning for at frede Mette Frederiksen.

Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed

De Radikale bruger også som undskyldning, at Mette Frederiksen ikke kendte til den manglende lovhjemmel, da hun på pressemødet den 4. november 2020 beordrede alle mink slået ned.
Men regeringens støtteparti “glemmer” sjovt nok, at Mette Frederiksen og regeringen fortsatte den ulovlige nedlagtning i 11 dage, trods de på det tidspunkt vidste, at der ikke var lovhjemmel. Man valgte endda at misbruge både militær og politi til at sørge for, at den ulovlige instruks blev udført.

Den Radikale næstformand Andreas Steenberg påstod desuden lørdag aften i DR2 Deadline, at afhøringerne i minkkommissionen var under vidneansvar, at de var pålagt at tale sandt.

Vi har selvfølgelig kikket på den her omfangsrige rapport ... som jurister har siddet og arbejdet med i halvandet år og haft afhøringer under vidneansvar omkring

Men det er endnu en løgn fra radikal side af, for i §12 i lov om undersøgelseskommissioner og granskningskommissioner, står der følgende:

Pligten til at afgive forklaring som vidne gælder ikke i det omfang, der må antages at foreligge mulighed for strafansvar for den pågældende i anledning af de forhold, undersøgelsen omfatter. Vidne- pligten gælder heller ikke i det omfang, der må antages at foreligge mulighed for, at det offentlige gør et disciplinært eller tilsvarende ansættelsesretligt ansvar gældende over for den pågældende i anledning af de nævnte forhold

Oversat til dansk betyder det, at vidnerne i minkkommissionen ikke var tvunget til at fortælle sandheden.

Sandheden er, at statsministeren fortsat hedder Mette Frederiksen, at vi stadig har en regering, der har truet, udstedt ulovlig instrukser og begået grundlovsbrud. Det er et faktum, som selv radikalt spin, arrogance og påtaget uvidenhed ikke kan komme uden om.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ