NYHED

Se mailen kandidat fra Radikale Venstre har forfalsket

Janus Tobias Saito-Madsen fra Radikale Venstre er blevet afsløret i at forfalske mail, men trods klare beviser afviser han. Se mailen her.
Se mailen kandidat fra Radikale Venstre har forfalsket

Du kan læse hele vores dækning af Radikale Venstre’s sag om dokumentfalsk her

Som vi har beskrevet over de sidste par dage, er Radikale Venstre indblandet i en skandaløs sag, hvor deres medlem og kandidat, Janus Tobias Saito-Madsen, er blevet afsløret i at forfalske en mail og komme med falske beskyldninger mod Dansk Folkeparti’s Erik Høgh-Sørensen.

Men på trods af, at det amerikanske universitet San Francisco State University over for DR detektor har fortalt, at den mail, de har sendt til Saito-Madsen, ikke er den samme som Saito-Madsen fremviser, så fastholder den radikale kandidat, at mailen er rigtig, at det er alle andre, der lyver.

Forfalsket mail

Vi er kommet i besiddelse af det oprindelige screenshot af mailen (se nederst i dette indlæg), som Saito-Madsen selv brugte på Twitter som “bevis” på, at Erik Høgh Sørensen ikke har taget den uddannelse, som Høgh-Sørensen, med opbakning fra universitet, ellers kan dokumentere, han har taget.

I den forfalskede mail står der, at Erik Høgh-Sørensen ikke har afsluttet uddannelsen, at San Francisco State University vil anmelde ham til et hav af myndigheder.

Flere beviser på forfalskning

Men kigger man på selve mailen, så er der flere ting der springer i øjenene, der afslører Saito-Madsens falskneri.
For det første viser Saito-Madsen ikke den oprindelige mail, men en mail han har videresendt til sig selv. På den måde kan han nemt rette i den rigtige mail, der er blevet sendt til ham fra det amerikanske universitet.

SF State har ikke sendt den mail. Vi har tjekket vores system, og det vedhæftede skærmbillede viser en forfalsket mail

Kent Bravo, medieansvarlig San Fransisco State University
For det andet er der så mange stavefejl, at det umuligt kan komme fra et officielt amerikansk universitet.
For det tredje viser måden at bruge ord på, udtryk på, i følge folk med kendskab til den slags, at mailen ikke er skrevet af en amerikaner, men med stor sandsynlighed af en dansker.

Opdateret: For det fjerde så har en af Saito-Madsen’s støttere, Freja Wirlander, indrømmet, at mailen er falsk. Det kan du læse mere om her.

Send en mail til kontant@danmarksfremtid.dk, hvis du kan finde flere beviser.

Vil ikke vise mail til IT-sagkyndige

Flere IT sagkyndige har på Twitter tilbudt Saito-Madsen hjælp med at bevise, at mailen ikke er falsk.

Men Saito-Madsen vil sjovt nok ikke bruge den pågældende mail som grundlag, når de IT-sagkyndige vil vise ham, hvordan med ved hjælp af metadata kan fortælle om en mail er er forfalsket.

Efter lidt skriveri frem og tilbage mellem Saito-Madsen og disse hjælpe personer ebbede interessen i at få hjælp ud fra Saito-Madsen’s side.

Janus Tobias Saito-Madsen har truet Danmarks Fremtid med er søgsmål. Noget vi tager ganske roligt og vil se frem til.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

Se forfalsket mail

Her kan du se screenshot af den forfalskede mail:

LÆS OGSÅ