NYHED

Samråd: Vi dokumenterer Rasmus Prehns løgn om kreditkort svindel

Torsdag skal Rasmus Prehn i samråd om hans svindel med kreditkort og misbrug af skatteydernes penge. Vi dokumenterer en af hans løgne.
Vi dokumenterer Rasmus Prehns løgn om kreditkort svindel - Samråd
I dag torsdag skal Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn i samråd hos Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget i forbindelse med sagen om hans kreditkort svindel og misbrug af skatteydernes penge.

Sagen handler om, at Rasmus Prehn flere gange har brugt sit minister kreditkort til at betale for privat forbrug og dyre middage med blandt andre journalister. Noget der strider fuldstændig imod loven og som kun kan defineres som kreditkortsvindel.

I forbindelse med sagen har den socialdemokratiske minister Rasmus Prehn flere gange kommet med bortforklaringer, endda skrevet forkerte navne på kvitteringer og ikke mindst løjet om praksis og regler.

Dokumentation på løgn

Blandt andet har Rasmus Prehn påstået, at det er helt normalt praksis, at man lægger ud for privatforbrug med et statslig kreditkort og derefter betaler tilbage.
Rasmus Prehn påstår, at det er helt normalt at betale tilbage, når man opdager “fejlen”, uden at det får nogen som helst konsekvenser.
Det kan vi dokumentere her, hvor vi har opdaget et svar fra Rasmus Prehn til en tilfædig dansker på Facebook:
Men det er hverken normalt praksis at lægge ud for privatforbrug med et statslig kreditkort eller normal praksis, at det ikke får konsekvenser.
Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, udtaler sig til Politiken om de faktiske regler om statslige kreditkort:

Det er en forkert brug af kreditkort. Der er ikke mulighed for, at man kan lægge ud for private indkøb. Heller ikke, hvis man refunderer det efterfølgende

Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet
Det er heller ikke normalt, at misbrug og svindel med statens kreditkort ikke får konsekvender. I tidligere tilfælde har misbrug af kreditkort resulteret i tiltale for bedrageri og i sidste ende domme. Sorø Kommunes tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, er blandt andet blevet tiltalt for bedrageri. Og en tidligere kommunaldirektør i Greve blev fyret for samme forseelse.
Vi har forud for samrådet kontaktet medlemmer af Miljø- og Fødevareudvalget for at gøre dem opmærksom på ovenstående dokumentation på Rasmus Prehn løgn.

Journalist fyret for middage

Sagen har allerede fået konsekvenser for en af de personer, der har været involveret i skandalen. Journalisten Sanne Fahnøe, som Rasmus Prehn var på flere skatteyderbetalte dates med, er stoppet på B.T. hvor hun ellers var debatredaktør.
Både Sanne Fahnøe og B.T. påstår, at hendes afsked med avisen ikke er som en konkvens af hendes tætte forhold til en minister, men at det udelukkende sker på grund af nedlæggelse af debatredaktør stillingen. Sanne Fahnøe skulle  endda være blevet tilbudt et andet job hos B.T.
Det er sjovt som sådanne nogle omlægninger som regel sker i forbindelse med skandaler. Danskerne er klogere end både Sanne Fahnøe og B.T. tror de er.
At journalister ikke kan se, at det skader deres troværdighed, når de fester, danser, spiser, dater og sover med de samme ministre og politikere, som de skal være den fjerde statsmagt over for, er et sørgeligt bevis på den skandaløse svage presse vi har i Danmark.

Lighed for loven

Vi skal nok ikke forvente de store konsekvenser for Rasmus Prehn, da socialdemokratiet og regeringen har deres evige skødehunde, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre i en stram snor.
Det eneste der taler for at støttepartierne vil vælte Rasmus Prehn er, at vi er meget tæt på et folketingsvalg. Støttepartierne har brug for at at markere sig over for vælgerne, specielt efter at de i minksskandalen holdt hånden over flere ministre med statsminister Mette Frederiksen i spidsen.
Det er på tide, at socialdemokrater lærer, at loven også gælder for dem. Det er på tide, at vi får lighed for loven i dansk politik.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ