Danmarks Fremtid
NYHED

Regeringen: at bryde loven er ikke lovbrud

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger nu, at bryder man loven er det ikke lovbrud. Dette er ikke RokokoPosten. Det er dyb alvor.
Regeringen at bryde loven er ikke lovbrud

I går torsdag kunne Weekendavisen fortælle, at minkkommissionen er på vej med en voldsom kritik af regeringen i forbindelse med nedslagtningen af hele den danske minkbranche.

Det har igen sat gang i debatten om grundlovsbrud, manglende lovhjemmel og muligheden for at sætte statsminister Mette Frederiksen og mange af hendes ministre for en rigsret.

Mettes forpjuskede støttere

En af dem der har været ude at kommentere på den skarpe kritik, der er på vej mod regeringen, er de konservatives Rasmus Jarlov.

Har har på Twitter langt ud efter alle dem, der forsvarer den ulovlige nedslagtning af samtlinge mink. Han forudser at Mette Frederiksens mange støttere kommer til at se forpjuskede ud, når minkkommissionen på torsdag kommer med sin rapport.

Den sociademokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard valgte at gå til modangreb på Rasmus Jarlov med følgende tweet

Hvis ikke det var fordi der var tale om en aldeles alvorlig sag, hvor hundredvis af minkavlere og deres familier mistede deres livsværk og grundloven blev brudt, så kunne man næsten skraldgrine af beskæftigelsesministerens tweet.

Lovbrud er lovbrud

For Peter Hummelgaard sætter spørgsmål ved, om loven er brudt, selv om han både tidligere og i tweetet har indrømmet, at regeringen ikke havde lovhjemmel.

Så oversat til almindeligt dansk, så mener Peter Hummelgaard helt seriøst, at selv om regeringen har begået lovbrud (manglende lovhjemmel), så har den ikke brudt loven.

Den socialdemokratiske minister forsøger sig også med, at man sagtens kan bryde loven uden konsekvenser, hvis man bare sørger for at få loven på plads bagefter. Nogen bør fortælle Peter Hummelgaard, at sådan fungerer en retsstat ikke, sådan fungerer en bananrepublik.

Ud over at virke som en komisk Ali, så kommer Peter Hummelgaard også til at udstille Socialdemokratiets hykleri og dobbeltmoral.

For under debatten i Folketinget i forbindelse med vedtagelsen af rigsretten mod Inger Støjberg, gav socialdemokratiets daværende politiske ordfører Jeppe Bruus nemlig udtryk for, at selv om man mener, noget er det rigtige at gøre, så skal det foregå på “en lovlig måde”

Mener Socialdemokratiet, at der er lighed for loven i Danmark, eller skal loven ikke gælde for socialdemokratiske ministre?

På torsdag den 30. juni 2022 kommer minkkommissionen med sin rapport. Så får vi at se om rød stue har bare den mindste respekt for demokratiet og retsstaten.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ