NYHED

Regeringen indrømmer grundlovsbrud

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal nok regne med at blive udskiftet. Her til eftermiddag indrømmer han regeringens grundlovsbrud.
Peter Hummelgaard og regeringen indrømmer lovbrud i minkskandalen

Efter gårdagens groteske pressemøde, hvor danskerne så Mette Frederiksen nedsmelte for åben skærm, er de Socialdemokratiske komiske Ali’er sendt i byen for at sprede misinformation, manipuleringer og gå til angreb på alle, der kritiserer Mette Frederiksen og regeringen.  

Men I deres iver efter at få afsporet debatten om regeringens lovbrud, løgne og coverups, så er en minister her til eftermiddag kommet til at afsløre ikke bare regeringens spin, men indrømme at regeringen ikke havde lovhjemmel.

Statsministeren har ellers selv for ganske nyligt fået sine advokater til at påstå, at der var lovhjemmel.

At regeringen ikke internt kan blive enige, hænger nok sammen med, at man har manipuleret så meget med fakta og sandheder, at man ikke længere selv ved, hvad der er rigtigt.

Er Peter Hummelgaard minister om en uge?

Ministeren der i dag har afsløret regeringen, er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

I et langt opslag på Facebook, der nok var ment som et forsvar for både Mette Frederiksen regeringen, kommer ministeren nemlig til at tale over sig.

I slutningen af opslaget skriver Peter Hummelgaard nemlig følgende:

Regeringen begik en fejl ift. spørgsmålet om hjemmel ift. coronatruslen fra minkfarme. Det beklagede vi fra starten og fik hurtigst muligt tilvejebragt hjemmel i Folketinget.

Peter Hummelgaard, Socialdemokrat og beskæftigelsesminister

Altså indrømmer Peter Hummelgaard, at der ikke var lovhjemmel. Og dermed at regeringen brød loven, begik grundlovsbrud.

Mette Frederiksens spinforsøg afsløret

Det står i skrigende kontrast til det der skete i Minkkommisionen for nogle dage siden.

Her afleverede Mette Frederiksens advokater nemlig et dokument til mink-kommisionen, der skulle bevise, at der rent faktisk var lovhjemmel for nedslagtningen af et helt erhverv.

At “beviset” kommer fra en embedsmand, der er aktiv medlem af Socialistisk Folkeparti, nævnte advokaterne sjov nok ikke.

Man skal også huske på, at Sundhedsminister Magnus Heunicke vidste, at der ikke var lovhjemmel før nedslagtningen blev besluttet. Sundhedsministeren godkendte personligt et notat, der slog fast, at det krævede lovændring at aflive alle mink i Danmark.

Mette Frederiksens og hendes ministere er ganske enkelt afsløret i deres mislykkede forsøg på at afspore debatten, skjule fakta og manipulere med virkeligheden.

Fakta er, at der ikke var lovhjemmel, at regeringen forsatte med at nedslagte et helt erhverv, selv efter at den manglende lovhjemmel blev offentlig kendt.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ