Danmarks Fremtid
NYHED

Lempede i 2021: Mette Frederiksen vil nu have hårdere straffe

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet vil nu have højere straffe. Hvad hun ikke fortæller er, at hendes egen regering i 2021 lempede visse straffe.
Mette Frederiksen vil nu have hårdere straffe - lempede i 2021
Mette Frederiksen fortsætter sin rundrejse blandt dansktopbands, plejehjem og medier. Selv om hun ikke har udskrevet valget, så er statsministeren tydeligvis gået i valgkamp mode, med alt hvad det nu indebærer.
Mette Frederiksen melder nemlig ud i et større interview, at Socialdemokratiet og regeringen vil gå efter at få forhøjet visse straffe. Til Berlingske udtaler statsministeren følgende:

Hvis vi virkelig skal gøre noget for at sikre markant højere straffe, vil det desværre kræve ganske meget økonomi. Derfor vil regeringen som noget helt nyt gøre almindelige menneskers tryghed og sikkerhed til et element i en økonomisk plan

Mette Frederiksen skal have ros for at kunne huske ovenstående sætning, udleveret af hendes spinhær. Spinhæren må have været på overarbejde, siden det et lykkedes dem at få både højere straffe, almindelige mennesker, tryghed og sikkerhed ind i samme sætning.

Lempede straffe i 2021

Sandheden er dog, at Mette Frederiksen, regeringen og Socialdemokratiet lempede visse straffe i 2021. Sammen med andre partier valgte man nemlig at afkorte visse fængselsophold for en stor gruppe kriminelle. Noget Venstre gjorde opmærksom på i December 2021:

I dag har regeringen og et snævert flertal i Folketinget indgået en aftale om Kriminalforsorgens økonomi. Aftalen indeholder en lang række straflempelser for kriminelle.

Men det fortæller den store Socialdemokratiske spinmaskine ikke. Tag for eksempel den nuværende forsvarsminister Morten Bødskov, som selv er sluppet for en straf for hans løgne over for Folketinget. På Twitter går han all in på at sælge det socialdemokratiske vælgerbedrag:
Morten Bødskov har selvfølgelig sørget for at pynte hans tweet med et seriøst billede af hans store leder, Mette Frederiksen. Kulten skal jo have næring.

Ingen straf til svindlende ministre

Og på Facebook fortsætter Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund med ikke bare at nævne vælgerbedraget om højere straffe, men også at rose den store leder, Mette Frederiksen, til skyerne. Han skriver blandt andet følgende:

Hvis man kender bare lidt til Mette Frederiksens syn på vold, chikane og hverdagsterror, så ved man, at den slags gør hende virkelig vred og indigneret.

Men da vi vælger at prikke lidt til Rasmus Stoklund, spørger ind til om det også gør Mette Frederiksen vred og indigneret, at regeringen har lempet straffene, at fødevareminister Rasmus Prehn for eksempel har svindlet uden straf, så vælger den politiske ordfører at svare tilbage med et simpelt nej.
Om det så betyder, at Mette Frederiksen er ligeglad med vælgerbedrag og / eller svindlende ministre, skal vi lade stå hen i det uvisse.

Berlingske bevidste mikrofonholderi

Det er pinligt, som Berlingske har holdt mikrofonen over for Mette Frederiksen og hendes spinhær. Også i dette tilfælde.
Men det er endnu mere pinligt for en samlet dansk presse, at medierne efterfølgende refererer interviewet uden nogen form for kritisk tilgang og fortælling om de lempede straffe i 2021.
Journalisterne bliver ellers gjort opmærksom på de lempede straffe fra flere sider. Venstre’s Folketingsmedlem Morten Dahlin skriver for eksempel direkte til Berlingske chefredaktør Tom Jensen på Twitter. Spørger ind til, hvorfor Berlingske ikke har spurgt Mette Frederiksen om de lempede straffe:
En af journalisterne bag artiklen, Kasper Kildegaard, svarer tilbage, at det var fordi, der ikke var tid til det. Altså handler det om prioriteringer og vinkling hos Berlingske.
Berlingske mener åbenbart ikke, at det er relevant at spørge ind til regeringens lempede straffe i 2021, når Mette Frederiksen som led i en uofficiel valgkamp snakker om hårdere straffe. Den lader vi lige stå et øjeblik.

Valgkampen er i gang

At Mette Frederiksen og regeringen igen rejser rundt hos en mikrofonholdende presse med vælgerbedrag og læssevis af spin, kommer ikke som den store overraskelse.
Som vi skrev i går, er valgkampen gået i gang, selv om Mette Frederiksen ikke officielt har udskrevet valget. Vi vil i de kommende uger se en statsminister og hendes partisoldater love guld og grønne skove til Danskerne. Men har man som Socialdemokratiet flere gange løjet og begået vælgerbedrag over for danskerne, så vil man også gøre det igen.
Hvis Mette Frederiksen virkelig gik ind for konsekvenser ved lovovertrædelser, så var hun forlængst gået af som statsminister, forlængst udskrevet valg.
Dronningen af spin slår til igen.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ