NYHED

Røde journalister: rødt medie ser intet problem

Debatten om røde journalister kører videre. Socialdemokratiets mediestøttede partiavis ser intet problem. Dette er ikke Rokokoposten.
Røde journalister - rødt medie ser intet problem

Vi skrev tidligere i dag i et opslag, at socialdemokraten og journalisten Lisbeth Knudsen ikke kan se noget problem i røde journalister. Vi påpegede på det kraftigste, at det ikke var et indslag fra Rokokoposten.

Nu skal vi til det igen. Påpege at endnu et indlæg ikke er skrevet hos Rokokoposten.

For Netavisen Pio har leveret en leder, hvor de giver udtryk for, at danske journalister ikke er røde journalister. Under overskriften “Journalisterne er ikke røde. De kommer bare fra pæne hjem” skriver de bl.a. følgende:

“Om noget kan en venstredrejning i journaliststanden fungere som en god balance over for redaktørerne og de store medier, der typisk er upolitiske som DR og TV2 eller erklæret borgerlige som Berlingske og Jyllands-Posten.”

Altså samme Netavisen Pio, der er stiftet af bl.a. socialdemokraten Henrik Sass Larsen.

Altså samme Netavisen Pio, der ledes af socialdemokraten og chefredaktør, Niels Jespersen.

Altså samme Netavisen Pio, der er opkaldt efter det socialdemokratiske idol, Louis Pio.

Altså samme Netavisen Pio, der som den eneste partiavis modtager mediestøtte.

Vi gentager lige igen: Dette er ikke Rokokoposten.

Røde journalister giver røde medier

Men hvordan forholder virkeligheden sig egentligt? Lad os prøve at se på de medier, Netavisen Pio nævner i deres komiske leder.

Danmarks Radio er definitionen på røde statsmedier. Statsmedier der ingen problemer har med at levere bias, der intet problem har med at være part i sager, de selv dækker. Danmarks radio der tilfældigvis glemmer visse partier fra blå blok gang på gang.

Statsmediet TV 2 er endnu et af de medier, der bliver nævnt som upolitiske. Men så sendt som i forbindelse med Socialdemokratiets Kongres leverede samme medie sjovt nok fake news til fordel for … Socialdemokratiet.

Samme TV 2 der har op til flere socialdemokrater ansat på vigtige poster, hos bl.a. TV 2 News og TV 2 Nyhederne.

Berlingske bliver også nævnt som et borgerligt medie. Men hvis man ser på virkeligheden, så er de mere radikale end borgerlige. Deres journalister har for eksempel intet problem med at hylde censuren mod politiske modstandere. Intet problem med at kæde borgerlige politikere sammen med ekstreme organisationer.

Det sidste medie, som Netavisen Pio nævner, som forsvar mod påstanden om røde medier og røde journalister, er Jyllands-Posten. Altså samme Jyllands-Posten, hvor den tidligere kandidat for Enhedslisten, Marchen Neel Gjertsen, tidligere har været politisk redaktør, men nu er forfremmet til chefredaktør. Samme Jyllands-Posten der ingen problemer har med at lade Islam redigere avisen.

Rød stue udstiller mediernes vinkling

Tema Netavisen Pio
Tema Netavisen Pio

Lisbeth Knudsen afslørede de fleste danske journalister med hendes komiske forsvar for de knaldrøde journalister på journalistuddannelsen.

Socialdemokratiets partiavis Netavisen Pio udstiller venstrefløjens komiske forsøg på at afspore debatten om de røde lejesvende. Det samme gør de røde folkevalgte politikere.

På Facebook bifalder det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Stoklund Netavisen Pio’s forsvar for røde journalister. Han skriver:

“God klumme i kølvandet på debatten om, at journaliststuderende foretrækker Enhedslisten og de Radikale.”

Vi gentager lige igen: Dette er ikke Rokokoposten. Dette er virkeligheden, når det gælder danske journalisters politiske ståsted.

Deltag i debatten på Facebook eller på Twitter. Du kan også indsende debatindlæg her.

Du kan støtte os via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ