Danmarks Fremtid
NYHED

Medieaftale: Rød blok sender bestikkelse til DR før valg

Regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne er enige om en ny medieaftale for 2022-2025.
Rød blok sender bestikkelse til DR før valg - mediestøtte - statsmedier - Ane Halsboe

Læs hele vores kritiske tema om de danske medier her. Du kan også se vores varedeklaration af journalister her.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har netop, sammen med resten af den knaldrøde blok, præsenteret en ny medieaftale gældende for 2022-2025.

En medieaftale som blå blok har forladt, da den får forstærket ændringen af danske medier til at være partipolitiske partiaviser for rød blok.

Politisk korrekthed, krænkelseskultur, bestikkelse og censur er indholdet af den nye aftale.

Bestikkelse til Danmarks Radio

Et af hovedpunkterne i aftalen er, at Danmarks Radio får tildelt yderligere 100.000.000 skattekroner oven i de langt over 3 milliarder skattekroner, som statsmediet i forvejen får.

Ikke mindst styrker vi DR’s økonomi

Danmark skal til Folketingsvalg inden for det næste års tid, og med dagens medieaftale kan man kun se de mange ekstra millioner til statsmediet som en form for bestikkelse.

Også de lokale medier vil blive tildelt endnu flere millioner i mediestøtte. Så også den lokale presse vil indirekte / direkte blive manipuleret til en positiv vinkling over for rød blok.

Der er ingen tvivl om, at rød bloks konstante forhøjelse af bestikkelsen til Danmarks Radio påvirker journalisterne hos statsmediet, ubevidst eller bevidst. Derfor vil den knaldrøde vinkling også forsætte, helt sikkert blive udvidet.

Vi har for eksempel her under valgkampen op til afstemningen om EU forsvarsforbeholdet set, hvordan de to statsmedier Danmarks Radio og TV 2 har lavet en ensidig vinkling til fordel for ja-siden. 

Journalister og resten af rød blok vil påstå, at begge parter godt kan adskille journalistikken og pengene, der flyder til medierne. Men historik og virkelighed viser bare, at dette ikke er korrekt. Vi ser allerede nu en vinkling til fordel for rød blok.

Censur og afgifter rammer danskerne

Den nye medieaftale indeholder også en del andre delelementer som tydeligt viser, at det er på tide, at statsmedier og statsstøtte til medier stoppes, så vi kan få frie medier.

Streamingtjenester pålægges nu et nyt “kulturbidrag” på 6 procent af tjenesternes omsætning i Danmark. Oversat fra rødt spin betyder det, at det nu bliver dyrere for danskerne at streame, for afgiften kommer selvfølgelig til at havne som en forhøjelse af abonnementpriserne. Rød blok får nu endnu flere af danskernes penge, som de kan misbruge.

I kulturministeries pressemeddelelse står der desuden følgende:

Opdatering af de nuværende rammer for mediernes ansvar, så borgernes retssikkerhed styrkes, og så de passer til den digitale medievirkelighed

Når man har fulgt med i rød bloks udtalelser omkring tech-giganterne og sociale medier, så ved man, at ovenstående er et andet ord for statskontrol og censur.

Rød blok har også besluttet, at mediet 24syv ikke får forlænget sin sendetilladelse. Interessant nok er 24syv et medie, der har forsøgt at sprede holdninger og meninger ud, så de også dækker blå blok.

Krænkelseskulturen belønnes

Rød blok har nu også indført såkaldte kønsselvangivelser. Det betyder helt enkelt, at Danmarks Radio skal lave opgørelser over, hvor mange mandlige og kvindelige musikere, der afspilles i DR. Den politiske korrekthed og krænkelseskulturen er altså nu vedtaget politisk.

Skal man så tælle, hvor mange mænd og kvinder, der er i hvert orkester? Hvad gør man til juletid, når der spilles en sang med DRs pigekor? Skal der så kun spilles mænd bagefter? Det er jo helt gakket

Det er også en del af den nye medieaftale, at den såkaldte sportsliste bliver genskabt. Det betyder, at landsdækkende tv-kanaler får førsteret til at sikre sig rettighederne til en række store sportsbegivenheder. Altså sætter rød blok igen markedskræfterne ud af spil. 

I den nye Medieaftale er der også afsat 15.000.000 skattekroner til, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, kan oprette et nationalt center for gravende journalistik. Det lyder som et godt tiltag for journalistikken, men sandheden er, at det vil betyde endnu en rød vinkling, da man ved, at skolen har det med at uddanne knaldrøde ekstremistiske journalister.

Medie straffes for kritik af regeringen

Aftalen betyder for eksempel også, at Berlingske, som Mette Frederiksen for nylig gerne ville politianmelde, fordi mediet var kritiske over for regeringen, falder i mediestøtte fra 17.500.000 skattekroner til 12.500.000 skattekroner.

Til gengæld får Information, som gerne møder op og agerer skødehunde i Mette Frederiksen’s nye podcast, lov til at beholde deres støtte på 25.500.000 skattekroner.

Fik vi fortalt, at statsministeriets berygtede departementschef, Barbara Bertelsen, tilfældigvis er medlem af den samme læseklub som Informations chefredaktør, Rune Lykkeberg? I samme læseklub sidder flere andre mediefolk, litteraturredaktør på Politiken Jes Stein Pedersen og tidligere chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard.

Med den nye medieaftale har rød blok fået lavet en aftale, der yderligere får medierne rettet ind på et spor, som gør dem til venstrefløjens partiaviser.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ